A Momentum-generáció hazánk európai uniós csatlakozását ünnepli a mai napon

2023. május 01. 09:47

Magyarország a huszonegyedik században már nem kompország, hajónk nem hánykolódik kelet és nyugat között.

2023. május 01. 09:47
null
Gelencsér Ferenc
Gelencsér Ferenc
Facebook

„Minden évben megkapjuk a kritikát, hogy mi, momentumosok május elsején eltérünk a szokásos forgatókönyvtől, és Európáról, valamint Magyarország uniós csatlakozásáról beszélünk.

Május 1. kapcsán sokaknak a munka ünnepe ugrik be. A Momentum-generáció azonban elsősorban hazánk európai uniós csatlakozását ünnepli a mai napon, hiszen május elseje 2004 óta, a magyarság történetében kettős jelentéstartalommal bíró ünnep. És ezzel az égvilágon semmi baj nincs, hiszen az az Európa, amihez csatlakoztunk azokon az eszméken alapszik, amiket május 1-jén ünneplünk: igazságosság, emberség és szolidaritás.

Az állampárttal szemben ráadásul mi úgy gondoljuk, hogy Magyarország a 21. században már nem kompország, hajónk nem hánykolódik kelet és nyugat között. Az igazság az, hogy a magyarok 20 évvel ezelőtt egy valódi népszavazáson végleg eldöntötték, nyugaton érjen partot a hajónk. Európában.

A magyarság szándékai azóta sem változtak egy jottányit sem. Büszke európai országgá szeretnénk válni, és kiaknázni az EU-ban rejlő lehetőségeket: iskoláink, kórházaink és munkahelyeink minőségét javítani, a környezetünket védeni, a gazdaságunkat fejleszteni.

De miközben a magyar társadalom minden kétséget kizáróan Európa-párti, az állampárt szavaival és tetteivel is egyre távolabb taszítja hazánkat Európától. A kormánytagok Nyugat-ellenes kiszólásai, a brüsszelezés a szovjet pártállami időket idézik. Ahogy a cselekedeteik is. Nem hagyhatjuk, hogy a hatalom eloldozza hajónk köteleit, nem engedhetjük, hogy újra a kelet és nyugat közötti háborgó tengerre lökjék hajónkat.

A mai nap egy álomról szól. Az európai álomról. Egy olyan álomról, amelyben Magyarország megbecsült tagja az európai közösségnek, és amiben minden magyar állampolgár számára egyenlő lehetőségek állnak rendelkezésre. Ezt a jövőt azonban nem azzal érjük el, ha mi vagyunk a bot a küllők között, a szálka a köröm alatt. Magyarország szavainak súlyát Európában az érdekeinkért kiálló, határozott együttműködés fogja növelni.

Üzenjük meg hát a világnak, szövetségeseinknek, Magyarország Európához tartozik, és mi, európai polgárok, büszkék vagyunk rá!”

Nyitókép: Gelencsér Ferenc Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. május 02. 21:05
Az újbolsevik csapat.
Békés
2023. május 02. 04:37
Magyarország a huszonegyedik században már nem kompország, Aitópályán 10 járműből 8 kamion. Vagyis most már átjáróház.
Jooee
2023. május 01. 22:28
Tróger!
konfucius
2023. május 01. 21:39
Nem létezik momentum-generáció. Abban a korosztályban is a fidesz tarol utcahosszal. Ti egy réteg vagytok, abból is egy elég vékonyka. Szerencse, mert igen kártékonyak vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!