Köves Slomó nyíltan hadat üzent a Mazsihisznek

2023. május 10. 10:07

Az egyeduralomhoz szükséges eszközöket és vagyont Köves azért kapja az Orbán-rezsimtől, hogy kivégezze a Mazsihiszt, s ezzel az antiszemita rendszerhez lojális zsidóság jöjjön létre.

2023. május 10. 10:07
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a Kazinczy utcai zsinagóga einstandolása és a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség (MAOIH) megpuccsolása és elfoglalása után az Indexben »a zsidó hitközségi létezés számára három lehetséges utat« jelölt meg. Az egyik a Mazsihisz, a másik az EMIH, a harmadik a MAOIH, ami megszűnt önállóan létezni, mert Köves Geréb a kormány segítségével és rendőri erővel elfoglalta és egy csalással magába olvasztotta.

Köves szerint két lehetséges és egymást kizáró út létezik: a Mazsihisz vagy az EMIH. Az írásból az olvasható ki, hogy »csak egy maradhat«. Köves nem tudja elképzelni, hogy több zsidó hitközség éljen békében egymás mellett, mert ő akar lenni az egyetlen. Ehhez pedig a politikai hatalom kiszolgálásán, a rendszernek nyújtott szolgálaton és soha nem látott ocsmány seggnyaláson keresztül vezet az út. Az egyeduralomhoz szükséges eszközöket és vagyont Köves azért kapja az Orbán-rezsimtől, hogy kivégezze a Mazsihiszt, s ezzel az antiszemita rendszerhez lojális zsidóság jöjjön létre.

Ahogy Köves bemutatja a két lehetséges utat, abból csak egy következtetést lehet levonni: az egyetlen lehetséges hitközségi út az EMIH. Ezzel nyíltan hadat üzent a Mazsihisznek. Megfogalmazta a végső célt, a Mazsihisz felszámolását és eltüntetését. Mint arról írtunk, ez a cél az EMIH megalakulása óta létezik. Az első pillanattól kezdve ez volt Köves Slomó terve, ezt tükrözi »hitközségének« elnevezése is, amelynek az »Egységes« Magyarországi Izraelita Hitközség nevet adta. Köves kezdettől fogva »egyesíteni«, magyarul: bekebelezni akarta maga alatt az összes zsidó hitközséget.”

Címlapfotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2023. május 10. 23:49
Aha! te barom laca!
Hydra Esus
2023. május 10. 22:41
Bartus! Szopj!
kiss.istvan770
2023. május 10. 21:09
A valódi hívő zsidó emberek szálnak szembe a hitehagyott, ateista, Kádár rendszerből itt felejtett mazsihiszel, mert ugyanolyan árulói a zsidóságnak, mint George Soros.
csulak
2023. május 10. 19:22
Rotyog a kulfoldi zsoldos Nepszarra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!