Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Magyarország külügyminisztere Nagy-Magyarország térkép előtt „transzatlanti buboréknak” nevezte a NATO-t

2023. április 18. 21:31

Ez magyar területi követelést jelent. Ez áll a „békepártiságnak” álcázott törekvés mögött.

2023. április 18. 21:31
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Ennél is nagyobb botrány, hogy Magyarország külügyminisztere a Várkert Bazárban tartott fideszes rendezvényen kétoldalt egy olyan térkép előtt beszélt, amelyen jelölték a Nagy-Magyarország határait, ami értelemszerűen magában foglalta Kárpátalját, a jelenleg Ukrajnához tartozó területet is. Ez állami szintre emelt irredentizmus és revizionizmus, a jelenlegi határok megkérdőjelezése. Miután mindez az oroszok területszerző, hódító háborújáról szóló előadás díszleteként jelent meg, arra utal, hogy Magyarország sem fogadja el a jelenlegi határokat, ebben is az oroszok mellett áll.

Ha Magyarország külügyminisztere jelenik meg ilyen környezetben, az minimum diplomáciai botrány, mert súlyosan sérti a szomszédos országokat. Ez nacionalista, irredenta és revizionista propaganda, uszítás, az államhatárok megkérdőjelezése és fenyegetés a szomszédos országokra nézve, a fegyverkező Magyarország részéről. Ez más megvilágításba helyezi a »békepártiságról« szóló hazugságokat is, mert ez azt jelenti, hogy Magyarország egyetért a határok megváltoztatásával, elismeri az oroszok jogát is erre, és az orosz győzelemtől Kárpátalja megszerzését reméli.

Ez magyar területi követelést jelent. Ez áll a »békepártiságnak« álcázott törekvés mögött, hogy Ukrajna ne kapjon több ségítséget, hogy a végtelenül gyenge, orosz tömeggyilkos horda győzzön.

Ha Amerika és az Európai Unió (Szijjártó szavaival élve: a »transzatlanti buborék«) megszünteti Ukrajna megsegítését (amit Orbán Viktor az orosz propagandával összhangban nem is tart létező országnak), és ekkora véráldozat, népirtás után Ukrajna kapitulál az oroszok előtt, és átadja az oroszok által követelt területeket, azzal elülteti a további békétlenség magvát és az újabb terjeszkedés jogát ismeri el. A Nagy-Magyarországra vonatkozó, állami szintre emelt irredenta és revizionista propaganda azt reméli, hogy az oroszok elfoglalják egész Ukrajnát és átadják nekik Kárpátalját.

Szijjártó durván meghamisítja a valóságot, amikor a NATO-t és a nyugati transzatlanti szövetségi rendszert jelentéktelen »buboréknak« nevezi, mert a »transzatlanti szövetség« a világ legfejlettebb országait és a legnagyobb haderejét jelenti, amelyet az orosz terjeszkedés fenyeget, míg a Szijjártó által emlegetett »globális többség« a világnak azt a részét jelenti, amely nem érintett és különösen: nem fenyegetett az oroszok által, ezért nekik közömbös, hogy mi lesz Ukrajnával, s utána hol állnak meg az oroszok. A világ orosz újrafelosztásának szándéka őket nem érinti.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegel
2023. április 20. 11:24
Hülye a történelmi Magyar területeken MAGYAR emberek IS! élnek nyilván róluk is szó van a magyar érdekeknél! Minden trianont aláiró országot ugyan igy kellene felosztani csak hogy tudják milyen!
Oldalkosár
2023. április 19. 20:14
Amennyiben béke (fegyverszünet, demarkációs vonal) lenne, az oroszok se mennének tovább, te barom.
zozi11
2023. április 19. 20:08
Bartus közben szintet lépett. Őszerinte már az időjárás jelentés is határrevíziót követel. Ez a szerencsétlen barom - a híveivel együtt - nem ismeri fel a Kárpátok vonulatát. xD Az meg persze még véletlenül sem jut el a hülye agyáig, hogy azért van összkárpát-medencei időjárás jelentés, mert mindenhol nézik magyarok, akár helybéliek, akár turisták. https://nepszava.us/magyarorszagon-meg-az-idojaras-jelentes-is-evek-ota-hatarreviziot-kovetel/
B_kanya
2023. április 19. 14:24
Kicsit aggódnék, ha ez az elmebeteg bartus dícsérné Peti miniszter urat :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!