Hogyan építhet ki a Nyugat jobb transzatlanti együttműködést?

2023. április 16. 09:12

Tagadhatatlan értéke van az Európai Uniónak, amely azonban nem mentes a politikai befolyástól, ahol egyesek megpróbálnak uralkodni és diktálni másoknak.

2023. április 16. 09:12
null
James Jay Carafano, Ugrósdy Márton
The National Interest

„A kétoldalú együttműködés továbbra is a nyugati világ érdeme. Az együttműködés azonban nem érhető el az országok leszólásával. A növekedésre és jólétre törekvő nemzeteknek meg kell találniuk az együttműködés módját. Ez alól például az amerikai-magyar kapcsolatok sem kivételek.

Amerika minden bizonnyal szabad, virágzó és békés Európát akar. Globális érdekekkel és felelősséggel rendelkező globális hatalomként az Egyesült Államoknak barátokra van szüksége a háta mögött.

És bizonyára minden európai nemzet szeretne megszabadulni attól a fenyegetéstől, hogy terrorizálják és versengő nagyhatalmak és birodalmak közé szorulnak. Ezzel együtt egy európai szuperállam nem válasz a kihívásokra. Bár tagadhatatlan értéke van az Európai Uniónak, ez egy korlátokkal rendelkező intézmény, amely nem mentes a politikai befolyástól, ahol egyesek megpróbálnak uralkodni és diktálni másoknak.”

***

Címlapfotó: MTI/EPA/Pool/Phil Noble

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2023. április 16. 20:23
"Amerika minden bizonnyal szabad, virágzó és békés Európát akar. " Ez a hét vicce. Ez hülye.
letsgobrandon
2023. április 16. 18:43
"Hogyan építhet ki a Nyugat jobb transzatlanti együttműködést?" ... Jenkik haza ! aztá majd szólunk ha a németek megint megtámadják a szlávokat
balbako_
2023. április 16. 13:51
Az USA jelenlegi külpolitikája nem szövetségesekkel számol, hanem vazallusokkal.
Dezsőke
2023. április 16. 13:27
csak és kizárólag egyenrangú partnerként!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!