Most akkor el lehet nevezni sétányt Horn Gyuláról vagy sem?

2023. április 15. 09:18

Ez az egész utcanév-mizéria legutóbb a Horn Gyuláról elnevezett, mindössze 10×100 méteres sétány kapcsán robbant ki.

2023. április 15. 09:18
null
Sándor Zsuzsa
24.hu

„Szívós Erikának, a történelemtudományok doktorának tanulmánya a nagymamámat juttatta eszembe.

Azt gondolom, egyes régi közterület-elnevezések (vagy az azokból alkotott szlengszavak) használata a 20. század során könnyen válhatott a generációs identitás, a nemzedéki összetartozás szimbólumává – írja. Én persze nem ezt gondoltam, amikor a Nagyi leküldött a Király, a Hollán, a Falk Miksa vagy a Tátra utcába. Miért nem lehetett megtanulnia végre, hogy ezeket Majakovszkij, Fürst Sándor, Néphadsereg meg Sallai Imre utcának hívják? Utólag persze hálás vagyok neki, hisz a rendszerváltás után már rengeteg régi utcanevet ismertem.

Ez az egész utcanév-mizéria legutóbb a Horn Gyuláról elnevezett, mindössze 10×100 méteres sétány kapcsán robbant ki. Talán ismertek az előzmények: a Fővárosi Önkormányzat a XIII. Kerületi Önkormányzat javaslatát elfogadva Horn Gyuláról nevezte el az Angyalföldön újonnan kialakított sétányt. Ez nagyon nem tetszett a Mi Hazánk nevű pártnak, no meg Nagy Imre lakiteleki ügyvédnek és társának, ezért – de főként azért, hogy utóbbiak véleményt provokáljanak ki az Akadémiától – létrehoztak egy kamu alapítványt »Horn Gyula emlékére«. A civil szervezeteknek ugyanis kötelező a névhasználat ügyében az Akadémiához fordulniuk. Meg is kapták az elutasító választ.”

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Piliscsabai
2023. április 17. 15:23
Schicklgruber (WC pucoló) Adolfról is lehet közteret elnevezni? Mindketten egy-egy önkényuralmi rendszert szolgáltak.
zsolti123
2023. április 16. 00:59
Zsuzsika szembemegy a zakadémiával is? Nocsak...
zsolti123
2023. április 16. 00:58
Sándor Zsuzsa portré következik. "Ügyész voltam, amíg érdemes volt. Bíró voltam, amíg hagyták. Ügyvéd lehetnék, de nem leszek" – ezekkel a szavakkal mutatkozott be Google+ névjegyében Sándor Zsuzsa. bár azt írta: "Ügyvéd lehetnék, de nem leszek", nyilvánosan a védelmébe vette Hagyó Miklóst, Hunvald Györgyöt, a sukorói svindli vádlottjait, Czeglédy Csabát, a MAL Zrt. vezetőit stb. Másfelől "különös érzékenységet" mutat a magyar nemzet iránt, aminek olykor tanújelét is adja – mint például az egyik blogposztja címében: "Magyar seggbe magyar lóf@szt!" Ezek után érdemes egészen hátborzongató a fent idézett utolsó állítás: "Ki mint él, úgy ítél" Érdemes komolyan elgondolkodni rajta, és azon, amit eddig a bírói függetlenségről hittünk – vagy legalább hinni szerettünk volna. https://demokrata.hu/blog/george-soros-haloja-8-resz-112989/
amca
2023. április 15. 23:27
Látod sándorzsuzsa bangónéféle baromez. A komcsik szeretik magukat elnevezni. 1edül fidelnek volt 1 kis esze. Úgyis tudta ,hogy azonnal lehuggyozzák ,meg leszaharják. Baromz Zsuzsa, Titóról 9 várost neveztek el a yu komcsik 1 sincs. Vibbrizz idióta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!