Békepárti? Putyin-párti

2023. április 21. 09:41

Orbánéknak az ellenzéket háborúpártinak nevező retorikájával szemben nem védekezni kell, hanem támadni.

2023. április 21. 09:41
null
Bauer Tamás
Facebook

„Gulyás Gergely az e heti kormány-sajtótájékoztatón kimondta az igazat az Orbán-kormányról. Azt állította: kétféle álláspont van a háborúval kapcsolatban. Az egyik, hogy azonnali tűzszünet és tárgyalás kell, a másik, hogy »a háború addig tartson, ameddig pontosan azok a határok lesznek, amik a háború előtt voltak«. Szerinte, »aki utóbbi mellett áll ki, az abban érdekelt, hogy a háború még évekig tartson«. Azt hiszem, ilyen nyíltan még nem mondta ki fideszes politikus, hogy amellett van, hogy Ukrajna engedjen át területeket az Orosz Föderációnak, vagyis jutalmazzák meg az agresszort.

A nyugati világ többi országa éppen azért nem híve a tűzszünetnek, azért támogatja Ukrajnát területi integritásának helyreállításában, azért látja el Ukrajnát korszerű fegyverekkel, mert nem akar elfogadni egy olyan precedenst, amely hatályon kívül helyezné az európai biztonságnak az 1975-ös helsinki értekezleten, majd 1990 után újra megerősített, az ENSZ alapokmányára támaszkodó alapelvét, amely elutasítja az államhatárok megkérdőjelezését. A Szovjetunió felbomlásakor az Orosz Föderáció elismerte a többi volt szovjet köztársaságnak független államként kialakult határait, de mindjárt megsértette Moldova határait Transznyisztria orosz csapatokkal történő leválasztásával, folytatta – már Putyin elnöksége idején – Abházia és Dél-Oszétia leválasztásával Grúziáról, majd a Krím annektálásával és a Donyec-medencei két »népköztársaság« létrehozásával és Ukrajna tavalyi megtámadásával véglegessé tette a szakítást a nemzetközi biztonság alapvető normáival. A putyini orosz államnak ezt az eljárását honorálná az Orbán-kormány, amikor arra beszélné rá a nemzetközi közösséget, hogy eddigi álláspontjával szemben mondjon le Ukrajna területi integritásáról.”

Nyitókép: Bauer Tamás Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. április 22. 16:11
konkretan sikerul ervekkel cafolni barmit abbol amit Gulyas mondott? vagy esetleg barmiben nincs igaza?
Krupp Skya
2023. április 22. 05:34
Már apuka is rossz lóra tett, pedig ő a vágott patájúakat szerette.
Palatin
2023. április 21. 23:29
https://flagmagazin.hu/mondom-a-magamet/bauer-tamas-apja-az-egyik-legsotetebb-szornyeteg-volt-az-andrassy-ut-60-ban Igen, a kis körmös Bauerröl van szó. Én csak "Körmöskének" hívom. Hogy miért becézem, amikor meg sem érdemli? Hát dehogynem érdemli meg. Gondolj arra, hogy ez az ember a létével bizonyítja, hogy a világon nincs olyan szabad, demokratikus, toleráns ország, mint éppen Magyarország, amit a globalista, bolsevik, LMBTQ-megszállott, gyarmatosító zombik állandóan megugatnak. Egy olyan történelmi bünözönek, - egy igazi szörnyetegnek, mint a Körmöske faterja volt, aki túláradó élvezettel, nemcsak kinoztatta, hanem maga is kínozta az ártatlan magyar politikai foglyokat -, a fia egyetlen országban sem pofázhatna ilyen szabadon, teli szájjal. Ezzel az emberrel még szóba állni sem szabadna. Jellemzö, hogy ö Gyurcsány egyik legjobb barátja ma is.
Palatin
2023. április 21. 23:26
Tomika, Kis Körmös, a faterodról, a Nagy Körmösröl mesélj inkább, neki aztán lehettek sztorijai. Miket mesélt neked egy sürü nap után a vacsoránál? Mi m indent szivhattál te szerencsétlen már az anyatejjel is magadba. Nem csoda, hogy az lett belöled, amit látunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!