Besült az amerikai nagykövet elleni antiszemita fegyver

2023. április 18. 12:05

Ahol megjelenik a fasiszta propaganda, ott senki nincs többé biztonságban.

2023. április 18. 12:05
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„David Pressman az első sorban haladt és beszédet mondott az Élet Menetén. Ezzel besült az orbánista propagandagyár fegyvere, amely azzal próbálta hitelteleníteni az amerikai nagykövetet, hogy megsértette a magyar zsidóságot, mert meghívta a Jobbik elnökét az amerikai nagykövetség zsidó húsvét alkalmából rendezett fogadására, amellyel az antiszemitizmust támogatta. Az Élet Menete a magyarországi zsidóság legnagyobb szabású rendezvénye, amely a holokausztra emlékeztet és a szélsőjobboldali eszmék következményeire figyelmeztet.

Azzal, hogy David Pressmant meghívták és beszédet mondott az Élet Menetén, elejét vették a szervezők minden olyan hamis beállításnak, hogy az amerikai nagykövet nemkívánatos személy lenne a magyarországi zsidóság számára. Ellenkezőleg. David Pressman tevékenysége megerősítette az emberi jogok védelmének fontosságát, elutasítva az antiszemitizmus, a rasszizmus, a kisebbségek elleni diszkrimináció és üldözés minden formáját. Márpedig Magyarországon állami szintre melkedett a kisebbségi jogok korlátozása és a kisebbségek elleni uszítás.

Az Élet Menete minden évben arra emlékeztet, hogy a tetteket a szavak előzik meg, az antiszemita propagandát és gyűlöletkeltést, a dehumanizációt, a jogfosztást ezért soha nem lehet szó nélkül tudomásul venni, ha bármilyen kisebbség ellen elkezdődik ugyanaz. Mert a zsidóság megtanulta, hogy a holokauszt után a szélsőjobboldali, fasiszta és náci propaganda más kisebbségek ellen kezdi tenni ugyanazt, helyet cserélnek a propagandában mások a zsidókkal (a romák, a melegek, a menekültek, stb.), de a végén a nácik mindig visszatalálnak a zsidókhoz.”

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2023. április 19. 02:51
Egyszer gyere ide butus és a dunába szarlak te takonyarcú papagájürülékrakás
anna bolena
2023. április 18. 23:45
Jó, jó, nappal ilyen sületlenségeket írogat ez a bartus. De mi van, amikor este ágyba fekszik és végiggondolja a napját? Elégedett magával? Akkor ő az egyetlen.
tapir32
2023. április 18. 21:35
Ha, te is háborút akarsz és Putyin is háborút akar akkor, egy platformon vagy Putyinnal. Erkölcstelen emberek halálát, megnyomorodását akarni. A probléma mindig ugyan az. Egy absztrakt elv vagy az emberek élete a fontosabb? Én mindig az életet választom. A dolgokat utólag rendezni lehet, helyre lehet hozni de, feltámasztani nem lehet senkit sem. Tűzszünet és béke!
tapir32
2023. április 18. 21:31
"Aki Magyarországra látogat, megtapasztalja, hogy mit jelent a valós szabadság." Novák Katalin Magyarország jogállam és demokrácia. A fékek és ellensúlyok rendszere kiépített és jól működik. Az ellenzék alkalmatlan. Külföldön pénzt tarhálnak miközben az elnyomott áldozat szerepében tetszelegnek. Ugyanakkor, felelőtlenül terjesztik demagógiájukat.. A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat-európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni. Ez, a mi demokráciánk, mi ezt választottuk! Az EU jelentések politikai nyomás gyakorlás céljából készültek. Tartalmilag üres frázisok halmazai. Konkrétum alig. A bolhából elefánt gyártás szép példái. Demagóg irományok. A baloldaliak hazugságokkal és csalással megtévesztették az EP-t és annak bizottságait. A gátlástalan hazudozás nem az eszesség megnyilvánulása hanem, szociopátia. Egyúttal, a butaság beismerése. Azért kell a hazudozás mert, tisztességes úton semmire sem mennének. A hazai választásokon a hazugságaikkal együtt is leszerepeltek. 4x2/3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!