2019 óta támogatom Ferenc pápát

2023. március 20. 10:50

Nem tudom, hogy mi kell még ahhoz, hogy valóban számítsanak idehaza is az áldozatok?!

2023. március 20. 10:50
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„2019 óta támogatom Ferenc pápát a magyar áldozatok segítésével, az esetek feltárásával, és ezen keresztül a magyar katolikus egyház megtisztulásáért dolgozom

Ezért is nagy öröm számomra, hogy a pápa márciusi imaszándéka az egyházi kereteket között bántalmazott áldozatokért szól. Nagyon jó lenne, ha magyarországi látogatása során szeretne találkozni magyar áldozatokkal! Hiszen rengetegen vannak.

Amikor Ferenc pápa a következő szavakat mondja, végre én is büszke katolikusnak érezhetem magam: »Az egyház nem próbálhatja meg elrejteni a visszaélés tragédiáját, bármilyen legyen is. Ahogy a családokban, sportklubokban és egyén intézményekben sem. Az egyháznak példát kell mutatni mind a társadalom, mind a család számára, abban, hogy napfényre hozza az eseteket és megoldást találjon rájuk. (..) Imádkozzunk, hogy mindazok, akik az egyház tagjai által elkövetett rossz miatt szenvednek, ugyanabban az Egyházban találjanak konkrét válaszokat fájdalmukra és szenvedésükre!«

A hétvégén ismét találkoztam azokkal az áldozatokkal, akiknek gyógyulását több mint másfél éve egy áldozatvédő csoporttal segítem. Ez alkalommal egy újabb túlélő is érkezett és csodás volt látni, ahogy a régiek segítettek neki elmagyarázni, hogy mi is történt vele valójában. Ezen keresztül maguk is megérezhették, hogy milyen nagy utat meg másfél év óta. Holott néha talán azt érzik, hogy nagyon kis lépésekben haladnak, sőt néha-néha vissza is esnek, de a valóság az, hogy rengeteg lépést tettek már a gyógyulásuk felé. Jó lenne nagyon, ha valakit érdekelne a magyar katolikus egyházból az ő sorsuk! De sajnos eddig teljes az elutasítás és az érdektelenség.

Nem tudom, hogy mi kell még ahhoz, hogy valóban számítsanak idehaza is az áldozatok!?

Ferenc pápának szívből köszönöm ezeket a szép gondolatokat azoknak az áldozatok nevében is, akiknek útját kísérhetem!”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mintaszkitap
2023. március 21. 19:21
Szerencsés ez a pápa..... biztos sokat jelent neki, hogy egy sátánista picsa "támogatja". Újra kérdezem, miért kell szemlézni egy náciztikus önmagát szakértőnek tartó provokátort? Vagy akkor engem is szemlélhetnének. A föld lapos, a gyíkemberek az üreges földben laknak, a szatellitek léggömbök, a nasa egy akváriumban veszi fel a videóit, a demokrata párt gyerekek agyalapi mirigyéből gyárt adrenocromot, Bide egy gumimaszkos színész, Trump q-val szervezi a vihart..... (És ezek jóval közelebb álnak a valósághoz ((vagy azok)), amit ez a nő írogat) Aprópénzért szívesen publikálok!
Sclerotic
2023. március 21. 16:44
Nem is tudom, hogyan bírta elviselni az életet 2019 előtt Ferenc pápa...
MyOp
2023. március 21. 12:16
Ez a nő egy polihisztor, mindenhez ért egy kicsit vagy kevesebbet, de mindenütt ott van és mindenbe belepofázik. Most épp egy segítőcsoportot segít. Olyan, mint egy intellektuális Mekk mester.
youngboy
2023. március 21. 00:18
Mit csinálsz te szerencsétlen bárgyú vigyorú trampli? Támogatod a Pápát, te?! Magasról tesz rád a Pápa. Semmiben nem ért egyet a zagyva hiszterio-liberális nézeteiddel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!