Így válik egy multi a propaganda közvetett kiszolgálójává, avagy média-és piactorzítás napjainkban

2023. március 21. 22:07

Fontos tudni, hogy az állam a legapróbb szabályváltoztatással is óriási pénzekről dönt.

2023. március 21. 22:07
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Így válik egy multi a propaganda közvetett kiszolgálójává, avagy média-és piactorzítás napjainkban

Múlt héten a Magyar Hang lapigazgatója feltárta, hogyan támogatja egy svájci óriáscég hirdetés-elhelyezéseivel kizárólagosan a kormánymédiát. Fontos munka ez, mert jól jelzi, mi a baj a haveri kapitalizmus rendszerével: az, hogy bizonyos cégek állami megbízásokat, pozitív szabályozásbeli változásokat remélnek attól, hogy pénzzel tömik a Fidesz-sajtót.

Fontos tudni, hogy az állam a legapróbb szabályváltoztatással is óriási pénzekről dönt. Nemcsak az nem mindegy, hogy melyik cég és milyen áron építhet utat vagy szállíthat vasúti kocsit az államnak, de az sem, hogy szabad-e például alkoholt és dohányterméket reklámozni, milyen környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelni vagy törésteszteket kell végezni elektronikai eszközökön. Ezek apró szabályok, néha egy kétszáz oldalas törvény százhetvenhatodik oldalának alján van szó róluk, de megváltoztatásuk milliárdos profitot eredményezhet.”

 

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hún harcos
2023. március 23. 17:22
Igy válik egy senkiházi buta liba hazaárulóvá, azaz a külföldi érdekek kiszolgálójává. Ha apukád nem egy "sikeres vállalkozó" lett volna, akkor te pedig mivé lettél volna? Lehettél volna normális nö is?
pumuklik
2023. március 22. 18:57
HP! ...
írmag
2023. március 22. 10:17
Uniós pénztolvaj, konkrétan a gyermekvédelmi törvényre gondolsz?
Bendzsó Boy
2023. március 22. 09:56
Te rohadt hazaáruló ribanc, te milyen érdekek kiszolgálója vagy? Ne mond tudjuk! Majd küldjük a számlát 2024-ben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!