Partizán romantika Dobrev Klárával

2023. március 06. 08:41

A DK árnyékfőasszonya Gulyás Mártonnak adott leckét mellébeszélésből.

2023. március 06. 08:41
null
Constantinovits Milán
Mandiner

Halványgyenge interjú zajlott Gulyás Márton és a DK árnyékminiszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára között. És ezzel akkor majdnem el is spoilereztünk mindent.

De kezdjük korábbról! A Partizán felemelkedéséről sok mindent el lehet elmondani, többek között azt is, hogy a mikroadományok legendája helyett komoly támogatások és az ellenzéki hálózatosodás forralta ki jelenlegi népszerűségét és arculatát. Természetesen a történet nem működött volna Gulyás Márton nélkül, aki megtestesítette azt a beleállós riportert, aki minden interjúalanyát képes a múltból előkapart kínos idézetekkel, kompromittálónak ható bevágásokkal megizzasztani. Nyilván ott van mögötte a nagy létszámú, profi stáb és a célzott kutatómunka, ugyanakkor

tagadhatatlanul élvezetes beszélgetések kerültek a legtöbbször adásba.

Ha az ember képes elviselni Gulyás Márton reflektornyi egóját, beszédhibáit és olykor tendenciózusan neomarxista kérdéseit, akkor jóféle politikai lélektrancsírt kap adásról adásra. A Partizánnak köszönhetjük Fekete-Győr teljes szétesettségét hozó beszélgetését vagy Márki-Zay vakbuzgalommal végrehajtott karakteröngyilkolását.

A korábbi pengeváltások után Dobrev Klára partizános szereplését mégis visszafogott érdeklődéssel vártam. Férje, Gyurcsány Ferenc ugyanis már lehetőséget kapott a műsorban tavaly. Pontosabban Gulyás kapott rá egyedülálló lehetőséget, hogy végre megszorongathassa az egykori miniszterelnököt.

Az az interjú azonban borzalmas csalódás lett. Egy politikai szembesítő talk show-ban nem lehet nem kérdezni Őszödről, 2006-ról, megbánásról, felelősségvállalásról. Ehelyett langymeleg smúzolást láttunk csak, így nagy várakozásaink nem lehettek Dobrev kapcsán sem.

A balsejtelmeket igazolta is a beszélgetés.

Borzalmas közhelyek, sterilre lúgozott politikai MLM, mellébeszélés-maraton.

Próbáltam egy erős megszólalást felidézni, nem sikerült. Igaz, igazán kemény kérdések sem hangzanak el, sőt, Gulyás szó nélkül hagyja is, ahogy Dobrev angolnaként elsiklik a húzósabb témák elől. Például megkérdezi vendégét, hogy miért nem ad interjút többek közt a Telexnek, mire Dobrev Klára bizonygatni kezdi, hogy milyen sok sajtómegjelenése van. Végül oda konkludál, hogy biztos sorra kerülnek majd a most „szomorkodó” orgánumok is. Plusz még egy kis ellenzékisajtó-püfölés is belefér, miszerint őket nem érdekli a szakpolitika. Gulyás erre rögtön megadja magát, nem is firtatja tovább.

A DK vezetőjét színvallásra szoríthatta volna a botrányhős Ráczné Földi Judit személye, de itt is csak annyi derült ki, hogy a Parlamentbe frissen delegált politikus Dobrev szerint nem offhsore-tulajdonos. Ennyi, nincs itt látnivaló.

Most tehát vagy az a megfejtés, hogy

Gulyás Márton inkvizítori karizmája megsemmisül a DK árnyékhatalmasságai előtt,

vagy pedig eleve erős kompromisszumok foglyaként kérdezhetett csak.

Amennyiben utóbbiról van szó, és tényleg tabusíthatóak bizonyos témák az ellenzéki irányultságú, magát függetlennek láttató médiában, akkor a megújulás ilyen irányból sem várható. A Partizán újra árnyéka volt önmagának, az árnyékkormány árnyékklárája simán megúszta a szembesítést.

Partizán <3 Dobrev

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2023. március 06. 15:39
Amurszkijj kurtizán .
fado
2023. március 06. 13:18
bolsevikok
I_Isti
2023. március 06. 13:04
Hogy lehet így kinézni?
Polgári attitűd
2023. március 06. 12:38
Én sem szeretem a felszopóinterjúkat. Javaslom, hogy Dobrevvel csináljon interjút Bayer, Orbánnal meg Tóta W. Deal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!