Az ellenzék nem a maga ura

2023. március 10. 09:40

Gyurcsányék a háborús cselekmények fenntartását helyesnek és szükségesnek tartják.

2023. március 10. 09:40
null
Zila János
Zila János
Magyar Nemzet

„Két narratíva bontakozott ki a belpolitika aktorai részéről háború és béke kérdésében. A béke szó mindkét fél megszólalásaiban szerepel, de annak megvalósítását a baloldal – abszurd módon – a háborús erőfeszítések növelésén, az egyik fél győzelmén keresztül látja elérhetőnek. Eközben a kormányoldal logikai kiindulópontja a magyar emberek anyagi és fizikai biztonsága, aminek garantálását az szolgálná a legjobban, ha a konfliktusban érintett felek tárgyalóasztalhoz ülnének, és a fegyverek után végre a diplomaták hangja válna hallhatóvá.

A témával kapcsolatos vitát a héten felerősítette a Fidesz és a KDNP által az Országgyűlés elé terjesztett határozati javaslat, amely a nemzeti érdek alapján állva fellép a béke igénye mellett, elutasítja Brüsszel szankciós politikáját, elítéli Oroszország katonai agresszió­ját és

felhívja a figyelmet a kárpátaljai magyarság helyzetére.

Mint ismert, a baloldali pártok – élükön Gyurcsány Ferenc frakciójának képviselőjével – a parlamentben is elutasították a békepárti dokumentumot. Arató Gergely egyenesen erkölcstelennek nevezte az egyik fideszes képviselő azon kijelentését, amely szerint a fronton elesők halála értelmetlen. Ez azt jelenti, hogy Gyurcsányék a háborús cselekmények fenntartását helyesnek és szükségesnek tartják, így a béke megvalósításához szerintük még további áldozatokra van szükség. Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy ez mindenekelőtt emberéleteket jelent, köztük kárpátaljai magyarokét is.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. március 17. 09:53
Hanem a legyek ura, a bűzlő szar felett repkedő legyek ura. Az!
Kamcsatka5
2023. március 11. 09:36
Szerencse viszont, hogy a helytartójuk elmebeteg!
Krupp Skya
2023. március 10. 18:05
Kurva jó felvétel itt közölték vele hogy mára már nincs több viszki, zárva Klára mókatára.
amca
2023. március 10. 16:39
Qrcsány és a Balgarska Krava, minden nap megölnek pár ukránt. És meg büszkék is rá. Sieg. Heil. Sieg. Heil. Sieg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!