Schiffer András: Példátlan amerikai beavatkozás éri Magyarországot

2023. február 20. 19:18

„Nyugat-Európában nem tartóztatnak le, de morális megkövezéssel illetnek mindenkit, aki bírálni merészeli ezt a háborús politikát” – fogalmazott.

2023. február 20. 19:18
null

Sürgősen véget kell vetni annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok egy „állítólag szövetséges országot, mint Magyarország úgymond érzékenyítsen, demokráciára tanítson” – mondta a Heteknek adott podcast-interjúban Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő,

Schiffer elmondta, hogy „amikor orosz-bérencnek vagy Putyin-csatlósnak állítanak be bárkit, aki a béketeremtés iránti morális felelősség kérdését fölveti, akkor

ahogyan Moszkvában gond nélkül letartóztatnak bárkit, aki nyilvánosan kritizálja a háborús politikát, Nyugat-Európában ugyan talán még nem tartóztatnak le, de morális megkövezéssel illetnek mindenkit, aki bírálni merészeli ezt a háborús politikát”.

Schiffer végezetül leszögezte: reméli, hogy „az európai közvélemény felébred, és fölélednek azok a békemozgalmak és azok a háborúellenes tiltakozások, amelyek ott voltak szerte Európa utcáin 2003-ban az Irak elleni amerikai agresszió idején. Világossá kell tenni, hogy Európa egyaránt elítéli a putyini agressziót és az amerikai imperializmust”.

 

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik