The New York Times: Egy zsidó államban nem menthető meg a demokrácia

2023. február 20. 08:54

Természetesen nem marad el a párhuzam Orbán és Netanjahu között sem.

2023. február 20. 08:54
null

A The New York Times véleménycikkének szerzője arról írt, hogy Izraelben tüntetések sorozata kezdődött Benjámin Netanjahu és kormánya tervezett igazságügyi reformja ellen. A tiltakozások miatt fellelkesedtek a liberális zsidó vezetők, akik azt remélik, hogy Izraelben megmenthető a demokratikus állam. A felszínen ez a küzdelem nagyon hasonlít arra, ami Brazíliában, Magyarországon és az USA-ban is történt, ahol a kormányellenes tüntetők a liberális demokrácia leépítésével vádolták az önkényuralom felé hajló vezetőket.

A véleménycikk kitér arra, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikája olyan intézkedéseken alapul, amelyek célja, hogy megelőzzék a fehér, keresztény szavazók arányának lecsökkenését. „Az ilyen típusú politikát a liberális izraeliek a demokrácia aláásásaként értelmezik” – tette hozzá a szerző.

Nyitókép: MTI/AP/Cafrir Abajov

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 20. 14:10
Nekünk annyi, ha már az USA keleti parton is úgy látják, hogy a vétótlan köpcös geci egy zsidó seggéből lóg ki. Szerintem nem erre szavaztunk 22 tavaszán. Vagy van aki igen?
Box Hill
2023. február 20. 13:25
"A vegyesházasság olyan, mint a holokauszt Mandíner, 2019. július 10. Az észak-amerikai zsidók életmódjára tett megjegyzést Rafi Peretz. Rafi Peretz izraeli oktatásügyi miniszter elmondása szerint az asszimiláció olyan, mint a holokauszt – adta hírül a Ynetnews cikke alapján a Neokohn."
Karvaly
2023. február 20. 11:27
Az eredeti cikkben leginkább az izraeli belpolitikát elemezték, Magyarország csak margón (tipikusan elrettentő példaként, rögtön Trump mellett) szerepelt. A nemzetközi zsidóság ezen megosztottságát már a Neokohn is elemezte, a külföldi zsidóság liberális része kimondottan Izrael ellenes(1), most erre jön rá még egy jobboldali kormány is, nem csoda, hogy ilyen cikkek születnek (1, Soros palesztin szervezeteket támogat, Lauder azt mondta, hogy Izraelből elég lenne, ha csak egy kilenc mérföld széles csík maradna belőle. Most sajnos nem találom, hogy melyik izraeli miniszterelnököt antiszemitázta le ugyanez a Lauder (a sukorós Lauder), aki válaszul ki is tiltotta őt Izraelből) A magyar szálról annyit, hogy egyre agresszívabb az internacionalista gárda nyomulása, most már természetesnek tekintik, hogy egy ország összetételét szabadon meg lehet változtatni, lecserélve ezzel a saját történelmi kultúráját valami vegyes katyvaszra. Amerikából nézve természetesen más a helyzet, ott történelmileg nincs történelmi kultúra, és ott a "fehér, keresztény" is máshogy cseng. Egyébként aki pedig azt hiszi, hogy a fehér emberek rasszisták, az próbáljon meg japán állampolgárságot szerezni.
packó_
2023. február 20. 11:12
Ja, már várom öles betűkkel a nyújork tájms címlapján, hogy Netanjahu egy mocskos antiszemita. Ha ez lejön, elutazom Jeruzsálembe, és meghívom a pasast egy sörre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!