Visszatértem a gyökerekhez

2023. február 27. 17:42

Kellemes meglepetésben volt részem a Budapest 2023-nál, főleg azért, mert a vártnál jóval nagyobb a mozgásterem. Interjú.

2023. február 27. 17:42
null
Németh Balázs
Németh Balázs
Origo.hu/888

„Az új munkakörben mennyiben kaptad azt, amit vártál, illetve milyen meglepetések értek?

Kellemes meglepetésben volt részem a Budapest 2023-nál, főleg azért, mert a vártnál jóval nagyobb a mozgásterem. Abban az értelemben, hogy például számomra kedves módon lehet formálni a vb felvezetését, üzenetét. A világ harmadik legnagyobb sporteseményének szigorúan rögzített szakmai előírásaiba – milyen legyen az edzőpálya, mit kapjanak enni a sportolók, mikor kezdenek a gátfutók, súlylökők, stb. – nyilván nem akarok beleszólni, ám sok, a vb-hez szorosan kapcsolódó ügyben meglehetősen szabadon és kreatívan dönthetek a munkatársaimmal. Például abban, hogy a térségünkben élők számára is megfizethetőek legyenek a jegyek. Ezért valósulhatott meg az az ötletünk, hogy a sportolók, legyenek kezdők vagy rutinosak, kedvezményesen, féláron juthassanak belépőkhöz. Kiválasztottunk 37 szabadidősport-rendezvényt, a Balaton-átúszástól kezdve az utcai futóversenyekig, s aki ezeken rész vesz, vagy az ország bármely pontján teljesít egy egyéni kihívást, például legalább háromezer métert lefut és belép a szurkolói klubba, féláron juthat belépőhöz. Természetesen az a legfontosabb, hogy az atlétika szuperhősei csodálatos versenyt vívhassanak a pályán, de akkor lesz értelme igazán az egésznek, ha a vb segítségével hétköznapi hősök is születnek, akik felkelnek a fotelból és rendszeresen mozognak. Előbb csak néhány lépést, aztán jöhetnek a kilométerek. Ha ezt sikerül megvalósítani, akkor elmondhatjuk, hogy jól dolgoztunk.

Az örök fanyalgók az új stadion árát máris átváltották lélegeztetőgépekre, CT-berendezésekre. Mennyire lehet az átlagembert meggyőzni arról, hogy a budapesti vb fontos és jó dolog, azaz, mit üzen a vb?

Németh Balázs: Két üzenetünk van, az egyik, amiről az imént beszéltünk: a vb hatására minél többen sportoljanak. Legalább ennyire fontos, hogy a létesítménnyel nem csak egy atlétikai központ, de egy új park is életre kel ott, ahol két, három évvel ezelőtt gazzal felvert, lepusztult rozsdaövezet volt. Nem csak arról van tehát szó, hogy lesz egy stadion a vb-re, hanem a Margitsziget és a Normafa után végre Pesten is lesz egy új, komoly, sportolásra alkalmas, méretes zöldterület. A 35 ezres arénát az atléták búcsúja után visszabontják 15 ezresre és a felső lelátók helyén fedett, minden sportolni, futni, gördeszkázni, aktívan kikapcsolódni vágyó számára használható futókör és szabadidőpark lesz. S természetesen mindenki használhatja.

Végül, de nem utolsósorban: lesz-e magyar érem Budapesten?

Németh Balázs: Nagyon remélem! Valószínűleg 20-25 tagú lesz a magyar „küldöttség", ami példátlanul nagy létszám lenne. Atlétikában, ahol kétszáz ország vesz részt egy vb-n, nehéz a kvalifikáció, de a tavalyi müncheni Eb három érme optimizmusra adhat okot. Főként a dobószámokban vagyunk hagyományosan eredményesek, de mostanában más szakágak, például a gátfutók is nagyon sikeresek, bízzunk benne tehát, hogy más versenyzők is a döntők közelébe kerülhetnek majd. Ha augusztus 20-án, a vb második napján a kalapácsvető Halász Bence érmet szerez, az egy tündérmesére hasonlítana.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2023. február 28. 12:29
Reméljük, jól érzed ott magad a többi gyökér között!
Belakiss
2023. február 28. 10:49
Na, a főseggnyaló megint kapott egy jó kis zsíros állást.
hedemaratutesrabu
2023. február 27. 23:25
Visszatértem a gyökerekhez Már azt hittem a pojácának nem jött be az új munkakör és inkább folytatja az M1 nézőinek hülyítését Ez az undorító tetű egész egyértelműen mentálisan instabil lett, ha nem nyugtatják meg a lelkét valami kellemes pozícióval ahol hasznos és megbecsültnek érezheti magát, félő már elkezdett volna kitálalni. Gondolom még az M1-es munkatársai többsége is egy darab szarnak nézte.
boronafal
2023. február 27. 23:11
"Mi az, hogy tény?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!