Mondj igazat, és betörik a fejed!

2023. február 13. 17:01

Képletesen szólva így járt Orbán Viktor is.

2023. február 13. 17:01
null
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva tér

„Mondj igazat, és betörik a fejed! Képletesen szólva így járt Orbán Viktor is, amikor zárt körben vendégül látva néhány, a Mathias Corvinus Collegium egyébként szintén zárt körű konferenciájára érkezett külföldi újságírót, a világ, benne Ukrajna helyzetét írta le. A kormányfő arról beszélt, hogy szerinte jelenleg Oroszország célja az, hogy „kormányozhatatlan ronccsá” változtassa Ukrajnát, és ez sikerült is. „Ukrajna most olyan, mint Afganisztán. Senki földje! – idézte Orbán Viktort a The American Conservative újságírója. A kormányfő ehhez a beszámoló szerint egyebek mellett még hozzáfűzte azt is, hogy szerinte az idő Oroszország oldalán áll. Kijev persze azonnal ugrott az egyébként nem igazán a nyilvánosságnak szánt, és egyáltalán nem a provokáció szándékával elmondott, majd az amerikai folyóirat felületén megjelent mondatokra. Az ukrán külügyminisztérium elfogadhatatlannak és becsmérlőnek nevezte az Ukrajnát Afganisztánhoz hasonlító, és senki földjének nevező kijelentést.

Oleg Nyikolenko szóvivő szerint Magyarország szándékosan rombolja a magyar-ukrán kapcsolatokat, ezért bekérették az ukrajnai magyar nagykövetet is.

Ennél is messzebb ment az Orbán Viktorhoz a közösségi oldalán intézett durva üzenetében Dnyipro polgármestere. Borisz Filatov „ribancarcnak” nevezte a kormányfőt, majd úgy »ukránosan« odaszúrta, hogy a trianoni békeszerződés büntetés volt a bestiális történelmi viselkedésért. Ezután az Ukrajnában már nem először elhangzó fordulattal becsmérelte a magyar népet, megjegyezve, hogy az ukránok több ezer éve élnek a földjükön, és nem az Urálon túlról jöttek. A polgármester a bejegyzésben tovább gyalázva a miniszterelnököt és a magyarokat, egyebek mellett szemétládának nevezte mindazokat, akik megbocsátanak a szovjeteknek és utódaiknak 1956-ért, és erkölcsi söpredéknek az Európai Unió, valamint a NATO »ernyője« alól mindenkinek a torkára taposókat.»Kifelé az ernyő alól, és három nap múlva elintézünk titeket« – fenyegetőzött Filatov.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2023. február 14. 12:17
Hát semmit nem tanult OV. Gyurcsány Ferenc esetéből??? Gyurcsány Ferenc is "zárt körben" mondta el az elhíresült öszödi beszédét, mégis kiszivárgott az. GYANÍTOM, HOGY OV. IS ANNAK TUDATÁBAN NYILATKOZOTT, HOGY BESZÉDE MEG FOG JELENNI A SAJTÓBAN!!!!!!!
Namond
2023. február 14. 05:54
Gumicsont. A kérdés az, Stier Gábor magától vagy megrendelésre ír propaganda hülyeségeket? Végül is nem keresztény és a pénz az istene, mint a Jézus által a Templomból kivert kufároknak.
Madasa Hatter
2023. február 13. 23:04
Ukránokat nem támogatjuk. Az ukránok az ellenségeink. Mindig is azok voltak, azok is maradnak. Remélem az oroszok megszüntetik ezt a CIA bábállamot és nyugalom lesz a környéken.
Csigorin
2023. február 13. 21:46
a szovjeteknek és utódaiknak abban ukrajna benne van am filatov
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!