Van határa Ukrajnának és van határa a pofátlanságnak is

2023. február 01. 17:48

Az ukránok kitalálták, hogy az egész emlékmű egy birodalmi szimbólum, amit haladéktalanul el kell távolítani!

2023. február 01. 17:48
null
Varga Gergő Zoltán
Varga Gergő Zoltán
Facebook

„Itt van ez a szegény Vereckei-hágó. Honfoglalás, gyönyörű táj, vibráló múlt, kézzelfogható örökség, gyökerek. Ma a hágót emlékmű díszíti, lévén az egy meghatározó pontja magyarságunknak; a Kárpátok ölén való letelepedésünknek kapujáról van szó.

Matl Péter szobrászmester, a honfoglalási emlékmű megalkotója emlékeztetett arra, miután öt évvel ezelőtt (is már) ukrán nacionalisták rongálták meg azt, hogy ő ezt a testvériség és a szeretet jegyében tervezte. Nincs is nagyon semmi a gránit tömbökön, csupán egy kereszt, ami magyarságunk keresztény hitéről vall.

És most mi történik?

Az ukránok kitalálták, hogy az egész emlélkmű egy birodalmi szimbólum, amit haladéktalanul el kell távolítani, most azonnal, de rögtön!

Szóval itt van ez a szegény Ukrajna is, akit egész Európa vért-verítéket, olajat, gázt, miegymást, de legfőképpen is önmagát nem kímélve eurómilliárdok intravénás befecskendezésével tart életben, hogy végképp ne szűnjön már meg egyik napról a másikra az összes alapvető életfeltétel országos szinten. (Az ilyen-olyan vezetés ellenére, mégiscsak egy tetemes mennyiségű tök ártatlan civil is lakik arrafelé.)

Erre hogy, hogy nem, miközben az oroszok példás szorgalommal robbantják le a fél országukat a térképről, némely hangos ukrán döntéshozónak jut ideje demagóg problémákkal kifesteni a falat, meg telekürtölni az étert, – »mi az, hogy magyar honfoglalás? Ukrán földön? Mit szórakoznak ezek? Ezek is le akarnak rohanni minket?« – hogy aztán a mi, EU-s pénzünkből (sajátjuk már aligha van), lebontsák azt az emlékművet, amit mi építettünk, saját pénzen, és amúgy egy idestova ezerkétszáz éves történetnek állít emléket – mert az ukrán föld. Hogyne.”

Nyitókép: Képernyőfotó

***

*** 

<

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. február 05. 00:28
Ukrán zászlót lenget a szél Belbudán - Miközben az ukránok letépkedik a magyar zászlókat Kárpátalján Margit körút Margit híd budai hídfőjéhez közeli szakaszánál A Tölgyfa utca 18. szám alatti négyemeletes társasház legfelső emeletén, https://m.kuruc.info/r/2/254805/
Igazszó
2023. február 02. 19:54
Mindenki aljas rohadt náci, aki a magyar és oroszgyilkos hohol-zsidó mocskot vétótlanul támogatja 2014 óta, annak ellenére, hogy úgy bánnak a kinti és az itthoni magyarokkal is, mint a kutyával és úgy beszélnek hozzánk és hozzájuk is, mint a szar senkikhez. A hoholok é zsidó vezetőikkel az usa parancsára etnikai tisztogatást folytatnak 2014 óta minden nemzetiség ellen, a magyarok ellen is. Magyar támogatással persze, mert a gyáva, vétótlan köpcös geci csak dumál, de tenni nem mer semmit a magyarok érdekében. A komisszárok és az usa mocskos buzi zsidó bandájapedig mindebben támogatják a hoholokat és a zsidaikat, nincs olyan bűntény, aljasság, amit el ne néznétek nekik és a vétótlan köpcös geci ebben a bűntársuk. Miért? MErt vezetésükkel a magyarok pénzén mindeközben sajnos üzemanyaggal, élelmiszerrel, gyógyszerrel, kötszerrel, pénzzel táplálják a magyar és oroszgyilkos hohol rezsimet, a gyilkosaikat gyógyíttatják, a zsidó porontyaikat üdültetik, miközben minden szarságot megszavaznak amit a pofájukba tolnak a komisszárok, meg a mocskos buzi zsidó usa patkányok, annak ellenére, amit a magyarok ellen tesznek, amit az oroszokkal művelnek 2014 óta már. Az ellenségeit csak a csicska, vagy a gyáva szar szolgálja, pénzeli. Kevés ilyen hazug, sunyi és gyáva csicska van Európában, mint a vétótlan köpcös geci és a bandája - téged is beleértve, aki itt hazudozik, ahelyett, hogy üvöltve követelné a főnökeitől a vétót és MINDEN a hoholoknak tolt támogatás, pénz, üzemanyag, menekültjog, menekültellátás megtagadását.
kérdés
2023. február 02. 10:48
Igenám, de egy bolond százat csinál.....tartja a régi mondás.
veszettfejsze
2023. február 01. 21:25
VARGA GERGŐ ZOLTÁN mit képzel magáról? Ez a hír már tegnap is kamu volt, de még fújja a parazsat tovább az idiótája. Leírtam, miért szégyenteljes aljasság erről cikket írni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!