Náci jelképek ukrán egyenruhán

2023. február 22. 22:24

Biztos, hogy a németek a történelem jó oldalán állnak?

2023. február 22. 22:24
null
G. Fehér Péter
Magyar Hírlap

„Lengyelországban már megjelent egy olyan felvétel is a közösségi médiában, amelyen a kiképzésen részt vevő egyik ukrán katona egy Leopard harckocsi tetején náci karlendítéssel látható. Két méterre tőle a német kiképzőtiszt minden reakció nélkül figyeli a fejleményeket.

Biztos, hogy a németek a történelem jó oldalán állnak? Ezen a kérdésen, úgy látszik, Berlinben nem gondolkodtak el, vagy ha igen, akkor ez annál szomorúbb. Minthogy szinte biztos, hogy senki nem gondolkodott el azon sem, hogy a berlini politikusok milyen értékek védelmében hoznak gazdasági áldozatot Ukrajnáért.

Nyilván ilyen kérdéseket sem Berlinben, sem pedig egyetlen Ukrajnát katonailag támogató ország fővárosában sem tesznek fel. Mert ha megtennék, akkor meg is kellene azokat válaszolni. És mit válaszolnának? Azt biztos nem, hogy a náci szimbólumok ukrán katonai egyenruhán való viselése rendben van, meg azt sem, hogy a kijevi kormány közpénzből köztéri szobrokat állíttat az ukrán náci háborús bűnösöknek, akiket hősként üdvözít.

Pedig ezeket a kérdéseket éppen Németországban kellene feltenni, és meg is kéne válaszolni.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: ANATOLII STEPANOV / AFP

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hazafi Teddymackó
2023. február 23. 16:32
Kedves Szerző, a kérdésére az a válaszom, hogy biztos, hogy a németek eddig mindig a történelem rossz oldalán álltak. Azaz, soha nem álltak jó oldalon még, mért tennék tehát azt most vagy bármikor? Ha vitatja, szívesen olvasnék még öntől ezügyben.
Ólat a trolloknak
2023. február 23. 11:36
Mindig a rossz oldalon állnak..
ThuleanPerspective
2023. február 23. 09:50
Történelem ismétli önmagát, de hogy ennyire az durva. :D Mintha mesterségesen lenne megkomponálva az egész.
Szuper
2023. február 23. 09:42
Fehér Úr! Felszólítom, hogy ne útálatoskodjon és hergelődzködjön! Uki-muki barátainkt egyénileg és csoportosan is, ilyen kézmozdulattal hajtják el a legyeket! :-)))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!