A kevés esély, ami egy valódi ukrán győzelemre megvolt, végleg elment

2023. február 02. 09:55

Ukrajna eddig erőn felül teljesített, többször is „hatost” dobott, miközben Oroszoroszág egyest vagy kettest.

2023. február 02. 09:55
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„9000 - 3000. Kerekítve ez a »bizonyított« orosz és ukrán eszközveszteség. Az idézőjel azért van, mert a teljes képet sem az Oryx , de még tán a harcolók sem látják – a háború maga a káosz.

Mit láthatunk azért mégis a számokból?

Az világos, hogy az elmúlt hónapokban nőtt az ukrán veszteség aránya, korábban inkább 4 az 1-hez volt, most kevesebb a 3 az 1-heznél.

Ennek okai a következők lehetnek:

1. Az ukránok több támadó műveletet is végrehajtottak - aki támad, általában többet veszít

2. Javultak az orosz eszközök: a Lancet elég hatásosnak tűnik pl., de állítólag az orosz légierő is kezd életjeleket mutatni.

3. Javult az orosz taktika. Az oroszok nem túl gyorsan, de tanulnak.

Mit mutat ez a jövőre nézve? Nos, bizonyosság nincs, de tényleg úgy tűnik, hogy a kevés esély, ami egy valódi ukrán győzelemre az oroszok megrendülésének őszi napjaiban megvolt, végleg elment.

Ukrajna eddig erőn felül teljesített, többször is »hatost« dobott, miközben Oroszoroszág 1-est vagy 2-est. De nem lehet mindig hatost dobni. Ukrajna már egyáltalán nem hibázhat - az oroszok meg hibázhatnak újra és újra, mert van új dobásuk.

A felőrlés ellen csak a manőver és a hatalmas minőségi előny lehetne válasz – de ez a vonat szinte biztos, hogy elment.

Itt ülök egy konferencián, komoly, intelligens emberek között. Hisznek az ukránok teljes győzelmében - a többség - aki meg nem, az nyíltan nem mondja ki, mert tabu. Hát nem tudom - amit Kijevből hallok az sokkal reálisabb és sötétebb.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

***

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibi72
2023. február 03. 14:00
--
zuriktodor
2023. február 03. 08:31
Demkó a munkájára kap egy kettest. Ilyen szánalmasan lohol mások után, semmit sem mer kimondani elsőként. Opportunista.
toyoda
2023. február 02. 21:36
Nem TABU, hanem ráfogtátok, hogy orosz bérenc, meg Putyin csicska! Sose volt esélyük az ukránoknak még a nyugati csoda fegyverekkel sem (mert nem azok). Kb olyan ez mint a szankciók! Ezeket a kurva jó nyugati fegyvereket jegelném! Nem azok!
luisbathhelena
2023. február 02. 19:30
tt ülök egy konferencián, komoly, intelligens emberek között. Hisznek az ukránok teljes győzelmében Egy szakértőnek nem HINNI kell, arra ott van Zselé meg a globálmédia. Szakértőnek szakérteni KÉNE Egy orosz győzelem után majd előmásznak, hogy ők megmondták. Meg. Otthon maga elé motyogva a budiban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!