Egyéves a háború?

2023. február 27. 11:40

Az USA győzni akar, ezért folytatni akarja a háborút. Még több fegyver, még több pénz – és még több áldozat.

2023. február 27. 11:40
null
G. Fodor Gábor
Origo.hu/888

„A fegyveres konfliktus ugyanis 2014-ben kezdődött, a Majdan után. Csakhogy akkor a háború kiterjedését korlátozták (Krím és Donbasz), majd jött a Minszk II megállapodás, ami ugyan nem oldott meg semmit, de legalábbis megakadályozta a konfliktus eszkalálódását. Egészen tavaly február 24-ig, amikor Oroszország átfogó jellegű, speciális katonai hadműveletet indított Ukrajna ellen, és ekkortól fogva számítja a Nyugat a háború kitörését.

A háború tehát legalább kilenc éve tart, mégis egyéves – a Nyugat felől nézve.

Nem a háború természete változott meg, hanem a Nyugat testtartása.

A Nyugat – bár helyesebb lenne Amerikai Egyesült Államokat írni – eldöntötte, hogy nem lokalizálja, hanem általános érvényűvé emeli a konfliktust. Van a történelem jó és rossz oldala, állást kell foglalni – így indult az általános érvényűvé emelés. Most már ott tartunk, hogy részt kell venni, be kell szállni – előbb csak pénzzel, újabb és újabb szankciókkal, sisakszállítással (így kezdődött), majd védekezésre alkalmas fegyverekkel, majd támadásra is alkalmasakkal, majd kiképzéssel, majd harckocsikkal, majd vadászrepülőgépekkel és nemsokára majd emberrel is – ha elfogy az ukrán emberanyag.

A Nyugat (az USA) mindenkit bele akar préselni a háborúba, és ma Európában már ott tartunk, hogy elfogyott a béketábor és mindenki háborúra készül.

Kivéve minket, magyarokat.”

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 27. 14:57
Gabi,miért nem Moszkvában vered a nyálad?!
Lauder Stenonis..
2023. február 27. 14:47
Béketábor, az b@zdmeg. És utána ütemes taps. Éljen Sztálin! Éljen Rákosi!
Akitlosz
2023. február 27. 14:43
"elfogyott a béketábor és mindenki háborúra készül." Főleg annak kellene a háborúra készülnie, aki békét akar. Magyarország azért akar békét, mert tudja, hogy a hadserege alkalmatlan háborúra. Főleg mennyiségileg. Az egész bevethető haderő nem tesz ki egyetlen hadosztályt sem. A légierő egy század csupán.
Akitlosz
2023. február 27. 14:39
"Origo.hu/888" Ennyire rossz már a helyzet? Már a propagandán is spórol a hatalom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!