Tömegesen telepednek le hazánkban főként német, de más nyugat-európai nyugdíjasok

2023. február 06. 08:25

Csak nem olyan rossz hely ez a mi illiberális Magyarországunk!

2023. február 06. 08:25
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Ha ellenzéki politikusokat hallgat az ember (mint a mögöttünk hagyott évértékelős hétvégén is történt) a beszédek a pokol egyik legmélyebb bugyraként ábrázolják hazánkat, ahol rekord magasak az árak és megnyomorító, fullasztó a légkör, idegenek elleni gyűlölet uralkodik, haldoklik a jogállam.

Ezzel éles ellentétben áll a tény, hogy tömegesen telepednek le mostanság hazánkban főként német, de más nyugat-európai nyugdíjasok is.

Hogy miért szánják rá magukat a macerás lépésre?

Láss csodát, azért, mert nyugdíjukból odahaza (figyelem, ellenzéki politikus barátainknál ezek az országok magát a Kánaán-t jelentik, ahová a magyarok már szinte mind csomagolnak!) nem vagy csak nagyon szűkösen tudnának megélni.

A német statisztikai hivatal (nekik már csak hisznek!) szerint hazánkban az árszínvonal 40,2%-kal alacsonyabb ugyanis.

De nemcsak az alacsonyabb árak vonzzák ám az ideköltözőket! Ami ennél a pragmatikus vetületnél is izgalmasabb, az egy németeknek dolgozó ingatlanügynök megállapítása, mely szerint ügyfeleinek 90%(!)-a politikai okból dönt úgy, hogy elhagyja hazáját és Magyarországon éli le hátralévő éveit.

A Neue Züricher Zeitung is foglalkozott a témával, ahol »a jobboldali nyugdíjasok paradicsomának« nevezték például a Balatont. Sokan kivándorolnak, mert egyszerűen már nem érzik jól magukat, nem érzik magukat otthon hazájukban. Kritizálják a magas adók mellett a szabadság hiányát és a »migránsáradatot« is.

Nos, kedves fanyalgók, erre varrjatok gombot!

Most akkor mi is a valóság? Egyet biztos méltányos volna elismerni: ha van is miben fejlődni, mert van, de csak nem olyan rossz hely ez a mi illiberális Magyarországunk!

Itt béke és - a körülményekhez képest - kiszámíthatóság van és karakánul ellenáll a kormányzat a divatos és veszélyes ideológiáknak ugyanúgy, mint az illegális bevándorlásnak, amit elsősorban a nagy felhatalmazás miatt tehet meg.

Tanuljuk meg jobban becsülni azt, ami a miénk!”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 07. 15:14
Tömegesen? Mégis mekkora a "tömeg"? Vannak annyian, ahányan leléptek a nyomor elől nyugatra? Szülnek majd annyi gyereket, mint a lelépett fiatalok? Erdélyben negyedmilliónyian szavaztak a lábukkal a neptunosok román kollaborációjára, itthon félmillióan léptek le, A Délvidék lassan elmagyartalanodik mint Őrvidék, Muravidék. A Felvidéken se rózsás a helyzetünk, a tótok lassan de biztosan pusztítják a magyarokat, a hoholok meg sportot űznek belőle, hány magyart üldöznek el, pusztítanak el a fronton. Hazudjatok valamit zsuzsi a vétótlan gyáva köpcös gecivel a romló magyar demográfiai helyzetünk közepette!
Jobboldali Magyar
2023. február 07. 00:01
1. https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/02/02/masodik-eve-csokken-az-eletszinvonal-nemetorszagban 2. Természetesen személyesen is beszéltem a Németekkel és mi hozzánk Magyarországra akarnak jönni! Aki nem hiszi járjon is el utána! 3. Biztonsági és egészségvédelmi lehetőség van itt itthon! Mert jobb mint otthon a Németeknél!
209158783
2023. február 06. 21:13
Nagy Pál a lényegre világít rá hozzászólásában , amikor azt mondja, hogy Magyarország szép ország, német állampolgárként, német nyugdíjjal kellemesen eléldegélhet itt az ember. Anyagi gondja nincs, a fideszes baromságokkal nem kell foglalkozni. Én azt is elhiszem ennek a mandineres cikkíró asszonyságnak, hogy egy német ingatlanügynök ezzel a szöveggel etette, miszerint politikai okokból költöznek Orbániába. Talán erre készülve már a kádári időkben is tömegével vásároltak ingatlant a balatoni háttértelepüléseken, meg gyógyvízes fürdők környékén német, holland, meg más nyugati nyugdíjasok. Megérezhették, hogy majd egyszer Orbán Viktor kerül hatalomra Magyarországon, s tejjel-mézzel folyó Kánaánt, meg nyugalom szigetét varázsol ebből a hányatott sorsú országból. Még az is lehet, van köztük, aki komolyan hisz a fideszes maszlagnak, hiszen nem csak a magyarok között vannak retardáltak.
LancelotDuLac
2023. február 06. 20:14
Disznófejű ribanc megmondja a tutit xDDDDDDDD pl.fro-ban csak! a min. nyugdíj 1000 euró 400ezerFt és nem 28500Ft 71.5 euró
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!