Csecsenföld példája vár az ukrajnai oroszokra

2023. január 07. 13:11

Az orosz lakosság ott szó szerint kipusztult. Groznijt úgy lőtték szét, ahogy most Mariupolt.

2023. január 07. 13:11
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Még egy példa, mi vár az ukrajnai oroszokra, egy Csecsenföld, bár ugye ott az oroszok háborút nyertek. Közben az orosz lakosság szó szerint kipusztult, az 1989-ben ott élt 269.000 oroszból maradt mára 18 ezer. Groznijt úgy lőtték szét, ahogy most Mariupolt vagy Bakhmutot – benne vagy 100.000 orosszal, de ez ugyanúgy nem érdekelte őket, mint hogy Mariupolban mennyi oroszt ölnek meg. Ez nem oroszellenesség, ezek csak tények.

Más az emberélet mércéje, még a saját nemzetiségűé is. Most lehet azt mondani, »és az ukránok«? Nem tudom: ukrán nemzeti többségű nagyobb várost ukrán tüzérség így még nem lőtt szét – Donyecket ne hozzuk fel, az szeparatista-orosz többségű, és úgy nem lőtték szét se 14-ben, se 14 óta, ahogy mondjuk Mariupolt az oroszok – bár lőttek és lőnek az ukránok egyértelműen civil célpontokat is. Nagyságrendbeli a különbség, nagyságrendbeli a civil célpontok pusztítása terén.”

Nyitóképen: Mariupol. Fotó: Alexey Kudenko / Sputnik / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solothurn
2023. január 08. 11:56
A Demkó-mester váteszi jövendöléseire meg "elemzéseire" már jó ideje igaz hogy: HA HALLGATTÁL VOLNA BÖLCS MARADTÁL VOLNA!
amca
2023. január 08. 09:34
Demko vazze. Budapestet is szétlőtték. Berlint is. Drezdát is . Hamburgot is. Meg egész Németországot . Habs Du problem ?
powerage
2023. január 08. 06:10
"Donyecket ne hozzuk fel, az szeparatista-orosz többségű, és úgy nem lőtték szét se 14-ben, se 14 óta, ahogy mondjuk Mariupolt az oroszok " Persze, az szinte baráti tűz volt, a becsapódások kifejezetten jót tettek a környezetnek és a mikroklímának is, a bombatölcsérek azóta mocsári teknősök és foltos petymegek költőhelyévé váltak... A szándék megvolt ukrán részről, csak szarabb volt a tüzérségük mint az oroszoknak.
Akitlosz
2023. január 08. 04:10
Megint az ukrán beszél belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!