Lecsukják a papot, aki elállta egy abortuszklinika bejáratát

2023. január 26. 13:00

Mindenki számára nyilvánvalóvá válhat a rendkívül durva kettős mérce, amelyet a keresztényekkel szemben támasztanak.

2023. január 26. 13:00
null
Szent István Intézet
Facebook

„Bűnösnek találta a bíróság és letöltendő börtönbüntetésre ítélte Fidelis Moscinski ferences atyát, aki tavaly júliusban egy New York-i Planned Parenthood abortuszklinikának működését kísérelte oly módon megpuccsolni, hogy leláncolta, lelakatolta leragasztotta annak bejáratát.

»A vádlott megpróbálta megakadályozni, hogy a nők hozzáférjenek a létfontosságú reprodukciós és terhességi szolgáltatásokhoz való törvényes jogukhoz« – közölte Breon Peace, az Egyesült Államok ügyésze 2022. szeptember 29-én, miután Moscinski ellen vádat emeltek. Külön fel kell hívni a figyelmet, hogy az ügyészség az abortuszt alapvetően egy létfontosságú szolgáltatásnak állítja be.

A ferences atyát az úgynevezett FACE Act, vagyis a klinikai bejáratokhoz való szabad hozzáférésről szóló törvény értelmében találták bűnösnek.

Fidelis testvér erről úgy nyilatkozott: »Most képzelje el, ha ön is egyike lett volna azoknak a gyerekeknek, akiket aznap kivégeztek volna. Nem akarta volna, hogy minden lehetséges erőfeszítést megtegyünk az ön életének megmentése érdekében?

Közben meg azt mondani, hogy ezzel túl messzire mentem az egyszerűen csak azt jelenti, hogy 'nos, egyes életek valójában kevésbé értékesek, mint másoké; egy bizonyos pontig elmehetünk, a többieket aztán hagyhatjuk meghalni'«.

Fidelis Moscinski mellett azonban az Egyesült Államok nagynevű életvédői is felszólaltak. Michele Sterlace – a Feminists Choosing Life of New York ügyvezető igazgatója – egyszerűen csak igazságtalannak nevezte az atyát elítélő törvényt és felvetette a törvénymódosítás lehetőségét.

»Amikor Fidelis atya leláncolta a Planned Parenthood abortuszközpont kapuját, egy teljesen helyénvaló tettet hajtott végre válaszul az ártatlan emberek kiirtására« – tette hozzá Michele Sterlace.

Amit az atya tett, az a szekularizált szemlélődő számára nem több, mint aktivizmus. Viszont, ha megnézzük ennek a tettnek, ennek a fajta aktivizmusnak a társadalmi és politikai elfogadottságát, és megnézzük például a gyilkos, templomgyalázó és utcákat felforgató Black Lives Matter-mozgalmat, alighanem mindenki számára nyilvánvalóvá válhat a rendkívül durva kettős mérce, amelyet a keresztényekkel szemben támasztanak.

Fidelis Moscinski egyébként nem először fog ülni börtönben. Legutóbb a »vörös rózsás« akciója miatt csukták le. Életvédő társaival egy időben abortuszklinikák váróiban beszélgetett az ott gyülekező várandós nőkkel, akiknek egy-egy szál rózsát nyújtott át, némi életvédelemről szóló olvasmány kíséretében.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2023. január 27. 15:40
"a születés előtti és a születés után szakaszokat minek tekinted, és erre nincs minden egyébtől független, tehát vitathatatlan válaszod, csak egy állításod: te az egészet emberi életnek. Én meg, és egyébként nem mellesleg nemcsak én, hanem a hatályos magyar jog is meg azt, hogy fogantatás, magzati élet, születés, emberi élet, halál. Ennyi az eltérés, de ez elég sok." Ezt írtad, de amellett nem érveltél, hogy MIÉRT tekinted annak. (Ahogyan 1992-ben a halálpárti képviselők sem, akik miatt ez lett "a hatályos jog", ami amúgy 2000 óta nem az.) Pedig az ellenérv egyszerű és világos - folyamatos fejlődés, amelynek az egységét biztosítja az annak középpontjában álló szervező ereje, a fejlődő ember DNS-e. Nem csak fejlődés és nem csak gének, hanem a kettő együtt. E kettő együttese, szétválaszthatatlan egysége teszi az embert emberré.
madar299
2023. január 27. 13:56
Keresztelő János is a fejével fizetett /a hite miatt/ , elég volt hozzá egy kis ribanc "rúdtáncosnő" . Az emberi testet lehet csak börtönbe zárni, a szelleme amit képvisel, az annál magasabban fog szárnyalni minél jobban meghurcolják. Dicsőség övezi majd a bátorságát , tette még az ellenfeleit is el fogja gondolkodtatni ! Biztosan nem lesz hiábavaló , az igazság előbb vagy utóbb de mindíg győzedelmeskedik , mert az úr áll mögötte. A hazugságról már egy ókori gondolkodó is így írt , " Mindent felszínre hoz és mindent megmutat majd a vénülő idő " /Seneca
Ricsibmf
2023. január 27. 13:21
Az ügyészség tagjainak anyjai sem kapták meg ezt az alapvető jogot!
Andre1bp
2023. január 27. 09:17
A Planned Parenthood kb. Annyira abortusz klinika, mint bármelyik magyar nőgyógyászat. Az abortuszok a tevékenységük kevesebb, mint 5%-t teszi ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!