Brüsszel egy újabb „Majdant” akar Budapestre

2023. január 12. 17:30

Teljesen mindegy, hogy mennyibe kerül, kiket kell hozzá felhasználni, ganz egal, legyen végre meg.

2023. január 12. 17:30
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Pesti Srácok.hu

„Nemcsak azért, mert az egyetemi kérdésekről a magyar kormány és Brüsszel már rég megegyezett, és most egyoldalúan, a magyar felet a sajtón keresztül tájékoztatták a bürokraták. Nemcsak azért, mert világosan látszik ebből, hogy mi a tervük, minden általános játékszabályt felborítva. Elsősorban azért, mert ezzel mondta ki végérvényesen Brüsszel: meg akarják dönteni a magyar kormányt. Teljesen mindegy, hogy milyen eszközökkel, mennyibe kerül, kiket kell hozzá felhasználni, ganz egal, legyen végre meg. Hívják Majdannak vagy a tököm tudja, minek, csak hajrá.

Ha a pozitívumokat akarjuk mindebben megkeresni, végül is megtalálhatjuk: teljesen biztosak benne a brüsszeli bürokraták, hogy akármit is akar a magyarországi dollárbaloldal, támogathatják őket bármennyi pénzzel, hadba állíthatnak a közéleti színtéren bármilyen hadoszlopot is, nem képesek megbuktatni a kormányt. Kész, ez egyszerűen a politikai térben nem működik. Se 2014-ben, se 2018-ban, se a minden elvet feladó, minden külföldi pénzt felhasználó 2022-ben sem működött. És ebből, kizárólag ebből a leckéből tanultak is. Nem működik? Rendben, akkor jöhetnek a nem politikai térben alkalmazandó eszközök. A zsarolás, sarokba szorítás művészete.

Mielőtt erre rátérnék, hadd tegyek egy dolgot sokadszorra is tisztába: aki soha nem lépte át a határokat, az Orbán Viktor volt. Lehet ezeket a sokszor elkoptatott f@szságokat szajkózni, hogy oroszbarátság, európai uniós döntések gúzsba kötése meg egyebeket, amiket a Gyurcsány-csicska-féle munkásőr–szkinhed koalíció szokott, de ettől még nem válik valósággá. Orbán mindig és kizárólag a játékszabályok betartásával élt. Nahát, ezek a szabályok engednek vétót? Akkor élünk vele, ha azt követeli meg a nemzeti érdek. Ja, hogy ez nem tetszik a hazaáruló bolsi-náci rétegnek? Így jártak. Ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy helyesen járt el. Egyebekben minden közös, EU-s fellépést támogatott az orosz–ukrán háború kirobbanása óta, és a többi, és a többi. Nem fogom ezredszerre is leírni a bizonyosságokat, csak azért, hogy az ukránokat ájult magabiztossággal lesz*pó progresszió kevésbé érezze magát szarul. Amit a játékszabályok engednek, azt nem tilos megtenni. A tény, hogy ezt képtelen felfogni a dollárbaloldal, rájuk nézve gáz, de azért mi röhögünk rajta.”

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Mandiner Archív

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. január 13. 10:53
Hát, tulajdonképpen most kezd igazán kibontakozni a háttérhatalom erős befolyása alatt álló brüsszeli csicskások fasiszta birodalmi terrorja és útonállása.
Aerion
2023. január 13. 10:51
Majdan akar? Én úgy emlékszem, már 2014-ben akarta majdan. Internetadó, satöbbi. Majdan.
Gyzoltan
2023. január 13. 07:18
"Brüsszel egy újabb „Majdant” akar Budapestre" Meredek gondolat, feltételezés, de kizárni nem lehet! Brüsszel ellenség! -a ténykedése igazolja, s nincs kormányzati szembenállás! Ami van, az szervilizmus! -a legrosszabb fajtából! A zsidóság célkövetése bámulatos, lenyűgöző! -és mi dermedten ámulunk! -legalább beszéljünk róla, ne hallgassuk el.., de nem lehet feladatunk a Világ megváltása! A "megváltás" nem a többszörösen kivéreztetett magyarság feladata!
galancza
2023. január 12. 21:38
Kristóf! Végre rájöttél hogy ez a lényeg. Erről írók régóta. Ezért írom hogy egy pillantra sem szabad nagyképűvé válni, egy pillantra sem szabad elhinni hogy meg van a 2026-os 2/3. Bár szerencsére jó esély van rá, de elhinni csak akkor szabad ha már meg van. És meg kell hogy legyen, mert ha csak kevéssel győz a Fidesz akkor itt majdant csinálnak az itthoni és külföldi brüsszeliták. Tehát folyamatosan közérthezően tájékoztatni kell a szavazókat. Az ingadozókat, ellenzékieket és az örök nem szavazókat is.Tavaly január óta egész jó a Fidesz kommunikációja, de mindig lehet és kell fejlődni. És a szar alakokat ki kell vágni a Fideszből.Szerencsére felső szinteken nincsenek de közép- és alsószinteken vannak néhányan mindenféle pozicíóban. Minisztériumokban is előfordulnak.Meg a nagyon közeli értelmiségi holdudvarban is, pl.: a károlyi imádó, határontúli magyarokat mocskoló, trianonnal egyetértő h.pálesz "történész".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!