Sikerült!

2023. január 19. 20:54

Egyelőre elhárítottuk a Fidesz befolyásszerzését az igazságszolgáltatásban.

2023. január 19. 20:54
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Sikerült! Egyelőre elhárítottuk a Fidesz befolyásszerzését az igazságszolgáltatásban. Több évnyi munkám van benne, és bár tudom, hogy ettől még nem lesz se demokrácia, se jó kormányzás Magyarországon egy csapásra, de a bíróságok legalább függetlenek maradhatnak.

A jogállamisági mechanizmus, amelynek egyedüli magyar képviselőként a kidolgozói között voltam, működik. A kormánynak érdemi változást kell felmutatnia, ha hozzá akar jutni az uniós forrásokhoz. Kezdetektől dolgoztam a jogállamisági mechanizmus megszületéséért és érvényesítéséért, mert ezt tartottam az egyetlen útnak, amely Európában tarthat minket.

Bármilyen hihetetlen, az Unió nem önös érdekből tartotta vissza az uniós forrásokat, hanem a magyarok érdekében: hogy ne a Fidesztől vagy a mindenkori kormánytól függjenek a bírósági ítéletek. Mert az igazságszolgáltatás függetlensége a kulcs ahhoz, hogy a bíróságok ne politikai akaratot hajtsanak végre, hanem a jog alapján döntsenek egyenlő felek között.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. január 21. 17:00
akkor lesz igazi igazságszolgáltatás, amikor te a és a társaid 100 éves börtönbüntetést kaptok!
Sulammit
2023. január 20. 20:00
Mit tettél eddig a Kárpátaljai magyarokért? A magyarok nyelvhasználatának, jelképeik és szimbólumainak betiltása ellen? Mit tettél eddig a magyar kisebbségekért? Egy szalmaszállat sem tettél keresztbe értük. Na majd, ha ez sikerült, akkor elmondhatod, hogy "sikerült".
rókabácsi
2023. január 20. 16:50
értem! csak kinek nevében beszél? mert ő a kisebbség! és nehogy már ők akarjanak dirigálni!
cinkegolyó
2023. január 20. 16:37
Remélem te is buksz botmixer. Duplán is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!