Bendarzsevszkij: Semmi nem jogosította fel Oroszországot a katonai beavatkozásra

2023. január 20. 09:40

A külpolitikai szakértő szerint nem lenne nagy eredmény, hogy egy évnyi háborúzás után az oroszok esetleg elfoglalják a Donyecktől 50-60 kilométerre fekvő Bahmut városát.

2023. január 20. 09:40
null

„Lassan 11 hónapja folyik az ukrajnai háború” – emlékeztet az ATV CSATT című műsora, melynek szerdai vendégei Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, Stier Gábor, a Moszkvater.com alapító-főszerkesztője, Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense és Nógrádi György biztonságpolitikai elemző voltak.

Nógrádi György: Ezt a háborút az ukránok kiprovokálták

Mint a Mandiner megírta: a vita során Nógrádi György a háború kirobbanása kapcsán arról beszélt, hogy szerinte a háborút Oroszország kezdte, de Ukrajna provokálta ki. „Ha én a történelmet februárral indítom, akkor a háborút az oroszok kezdték, ezt senki nem vitatja. De

– részletezte a szakértő. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Bendarzsevszkij Anton: Semmi nem jogosítja fel az orosz államot a katonai beavatkozásra

Bendarzsevszkij Anton erre úgy reagált: „Van egy agresszor, aki a katonai cselekmények mellett a civil lakosságot támadja. Minden nap vannak támadások civil infrastruktúrák ellen, minden nap halnak meg civilek. Oroszországban ez nincs meg, Oroszországot senki nem támadja. Oroszországban a civilek nem halnak meg nap mint nap” – fejtette ki a külpolitikai szakértő.

Azt is hangsúlyozta: a nemzetközi jog és a nemzetközi közösség nem ismeri el az oroszok által annektált területeket.

Bendarzsevszkij szerint semmi nem jogosítja fel az orosz államot a katonai beavatkozásra,

bármilyen atrocitások is érték az ukrajnai oroszokat – azokat szerinte Ukrajnának kell kivizsgálnia –, semmi nem jogosít fel egy államot, hogy bevonuljon egy másik országba és ott rendet tegyen. A két hadsereg által elkövetett, törvényekbe ütköző cselekedetek kapcsán azt mondta: ki kell vizsgálni majd a háború után az ukránok által elkövetett tetteket is, de nincs reciprocitás a két fél cselekedetei között.

Ötvenkét ország támogatja Ukrajna háborúját.

Bendarzsevszkij Anton Nógrádival vitázva arról is beszélt: ötvenkét ország támogatja Ukrajna háborúját. Ezzel szemben

kik állnak Oroszország mellé? Belarusz, Szíria – amik el vannak kötelezve Moszkva iránt –, Észak-Korea és részben Irán.

Szerinte Oroszország Kínával és Indiával folytatott kereskedelme nem számít háborús támogatásnak.

A külpolitikai szakértő emlékeztetett: Oroszország nyolc hónapig nem jutott előrébb a frontokon, most elfoglalt egy tízezer fős várost. Ehhez viszont 300 ember besorozása és kiképzése kellett. A csúcsponton Ukrajna területének 20 százalékát foglalták el, de most mintegy 14 százalékra csökkent az elfoglalt területek aránya.

Szerinte az, hogy a háború egy éve után a már korábban is orosz kézben lévő Donyeck városától mintegy 50-60 kilométerre fekvő Bahmutot elfoglalhatják, ezzel áttörve az első ukrán védelmi vonalat, nem mondható nagy eredménynek.

A vita fentebb idézett részleteit az alábbi videó 3. percétől kezdődően hallgathatja vissza:

Nyitókép: Képernyőkép/YouTube-videó

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. január 22. 23:25
Szar hohol propaganda, cuckoldkonzi, mandineres buzik előadásában. Hazug is, szánalmas is.
erdei nyezega
2023. január 20. 18:06
megbasszátok az anyátokat mocsok cionista usacsicska brüsszeli DS szaros zsidó neobolsevikok!.... azt hiszitek hogy az oroszt le tudjátok győzni?......barmok!......a medve nem játék basszátok meg!.....melyik betűjét nem értitek?????........alig vártátok hogy kirobbanjon a háború!.....tetves liberálbolsevikok!...akasztani való gazembrek vagytok egytől egyig!
Saksafar
2023. január 20. 16:52
És Ukrajnát ki jogosította fel a régióban, hogy eladja magát amerikának, az amerikai érdekeknek? Ugyi Anton-baba, eddig már nem terjed a mérhetetlen eszed, ez is úgy kezdődött, hogy az oroszok visszaütöttek.
Krupp Skya
2023. január 20. 15:24
Bendarzsevszkij: Semmi nem jogosította fel Oroszországot a katonai beavatkozásra Semmi, csak Ukrajna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!