Az ellenzék egy másik valóságra vágyik

2022. december 28. 11:20

Nyugat-Európában egyre nehezebb a megélhetés, korábban elképzelhetetlen problémák jelentkeznek.

2022. december 28. 11:20
null
Szalma György
Kontra

„Immár sokadjára történik meg az utóbbi hetekben, hogy valamelyik magyar online portál szemléjében megjelenik egy brit lap cikke, amely az egyre nehezebbé váló megélhetési helyzetről számol be.

Az emelkedő energiaárak, az infláció lehetetlen helyzetbe hozza az átlagpolgárokat. Sokan gyakorlatilag oda jutottak, hogy választaniuk kell az étkezés és a fűtés között. A Mandiner a The Independent című brit lapra hivatkozva írta, hogy

»A megélhetési válság következtében egyre többen kényszerülnek gyertyafénynél felmelegíteni vacsorájukat, ami sokszor állateledel – írja a The Independent. A lap szerint 41 éves csúcsra hágott az országban az infláció, az élelmiszerek és nem alkoholos italok ára 16,4 százalékot ugrott, 1977 óta ez a legmagasabb. A háztartásoknak egyre gyakrabban kell kemény döntéseket hozniuk: fűtsenek vagy egyenek?«

Kutyakaja és gyertyafény

Nemrég pedig »Élelmiszerbankba járnak a brit ápolók, mert a mindennapi betevőre sem futja a bérükből« címmel jelent meg cikk a Mérce (!!!!!) felületén.

Jóllehet, egy szélsőbalos lapnak tényleg nehezen ad hitelt egy magára valamit is adó ember, az azonban tény, hogy most nem légbőlkapott az állításuk, nem tucatszor megbukott közgazdaságilag értelmezhetetlen társadalomjobbítói módszerekről írnak, hanem a színtiszta valóságról.

A brit egészségügyi dolgozók (persze nem az orvosok) gyakorlatilag beestek a szegénységi küszöb alá, egy állami egészségügyben dolgozó ápoló a fizetésből nem képes eltartani magát és a családját. De nemcsak az ápolók, hanem a postások és a vasutasok is a megélhetési válság áldozataivá váltak.

A klasszikus kékgalléros munkások ma nélkülözni kényszerülnek Britanniában, a dolgozói szegénység több évtizede nem látott mértéket öltött.”

Nyitókép: Shutterstock

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. december 28. 20:41
Gyuri, annyira átlátszó vagy...
Akitlosz
2022. december 28. 16:25
"Az emelkedő energiaárak, az infláció lehetetlen helyzetbe hozza az átlagpolgárokat." Igen, az infláció tipikus nyugat-európai sajátosság. Magyarországon hírből sem ismerni. A forint világviszonylatban is gagyi pénz. Hát még Európában!
Akitlosz
2022. december 28. 16:24
"Nyugat-Európában egyre nehezebb a megélhetés, korábban elképzelhetetlen problémák jelentkeznek." Bezzeg Magyarországon! A töredék akkora jövedelmekből könnyű a megélhetés, mi?
Pierre
2022. december 28. 14:28
sehol nincsenek a nyugat-europai megelhetesi gondok a magyarhoz kepest, szalma! Errol kell terelned, NER-patkany.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!