Ukrajna és Oroszország átállt tömeghadviselésre

2022. december 05. 06:03

Ha az ukránok hátországát képező Nyugat nem így tesz, akkor az oroszok nyernek.

2022. december 05. 06:03
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Az ukrán háború egyik kulcskérdéséről beszélünk, az átállásról a tömeghadviselésre. Ukrajna már átállt erre a harcformára és totálisan mozgósította a társadalmát és a gazdaságát. Oroszország némileg lekésve követi ebben. Ha az ukránok gazdasági-ipari hátországát képező Nyugat nem tesz hasonló lépéseket, akkor a háború megnyerhetetlenné válik.”

Nyitókép: Olga Maltseva / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balu3
2022. december 05. 21:28
Castel legalább a tényekről írni tudna, nem a vágyadat kellene írni, tömeghadviseles? - parancsolsz? Orosz nyuszik a tüzérségi korszakban el tudnak érni bármit? - Ha ezt a 21.sz világában képes vagy közölni el kell gondolkozni a nyugdíjazás dolgon.
dezilluzionista
2022. december 05. 16:20
Castel=oroszügynök.
korona.2.0
2022. december 05. 15:52
Ukrajnának NINCS HÁTORSZÁGA. Oroszországnak pedig HATALMAS hátországa van, ahol szinte nem is tudnak a háborúról. A régi határok szerint Ukrajnának a hátországa maga Oroszország volt.
Tiszafa
2022. december 05. 15:43
Ha az atomot kihagyjuk, azaz egyik fél sem veti be - és itt a két fél az első pillanattól fogva az USA és Oroszország -, akkor mindenképpen az oroszok fognak győzni. Az USA a II. világháború óta folyamatosan háborúzik a világban. Mindig más területén. (Oka: A hadiparon alapul a gazdasága.) De a háborúk zömét elvesztette. Ahol komoly ellenállásba ütközött, ott mindig vesztett. Most sem lesz másképp. Ő még nem ismeri TÉL tábornokot. Majd most megismeri... Az ukránok meg kurvára megérdemlik a sorsukat. Hagyni, hogy 2014-ben 4-5 ezer megvásárolt szarházi felforgassa a társadalmukat; Hagyni, hogy idegenek huggyé, szaré, bagóért "felvásárolják" a nemzeti értékeiket; Elhinni azt a mesét, hogy őbelőlük lesz majd az USA következő tagállama...? És mindezt az orosz medve majd hagyja, úgy hogy Ukrajnán keresztül megy az Európát ellátó orosz energetikai rendszer, amiből mellesleg más nemzet vígan meg tudna élni. Meg elnézi majd az orosz, hogy szakmányban üldözik az orosz-ajkú kisebbséget, meg némelyekre még a házukat is rágyújtják és egyéb módon öli őket az ukrán nácikból verbuvált hadseregük. Meg aki nem látja hogy az USA-nak csak addig kell a háború, ameddig az hasznot hoz a gazdaságának. És amikor már több a kiadás mint a bevétel, akkor ott hagy mindent és odébb áll - lásd legutóbb Pakisztán -, és szarik ő az ukránokra, meg egyáltalán bárkire... Szóval az a nép, amelyik azt hiszi hogy ezt mind büntetlenül megteheti úgy hogy a területe oroszokkal közvetlen szomszédságban helyezkedik el, az stratégiailag hülye. Aki hülye, az meg megérdemli a sorsát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!