Mi lesz veled, uniócska?

2022. december 19. 07:15

Eva Kaili apja állítólag fürgén mozgott a teli bőrönddel.

2022. december 19. 07:15
null
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Eva Kailit a Pánhellén Szocialista Mozgalom (Paszok) küldte az Európai Parlamentbe, de nehéz megmondani, hogy a baksis-eurókötegekkel tömött bőröndök tragikomikus ügyében ugyan mi lenne a pánhellén és mi a szocialista. Mozgalomnak mozgalom, Kaili apja állítólag fürgén mozgott a teli bőrönddel. Nagyon is racionális, hogy miért a nagy, befolyásos frakciókban környékeznek meg egyeseket: ők az úgynevezett európai elit, amely eldönti a fontos ügyeket. Teljesen új fejezetet nyithat ebben a történetben, ha kiderül, hogy a kenőpénz nem az érintettek személyes anyagi gyarapodását szolgálta volna (bár az sem szép dolog), hanem valamilyen rejtett politikai cél finanszírozását.

Például a dollárbaloldal mintájára, amelynek adományairól a kezdetektől lerítt, hogy aligha a Mississippiben gürcölő afroamerikai takarítónők dobták össze a kuporgatott tíz dollárjaikat a magyarországi elvtársaknak. Hanem valami egészen másról van itt szó, komoly külső befolyásolási kísérletről. Gyakran eszébe juthat az embernek, hogy Bethlen István – aki száz évvel ezelőtt hazánk jobboldali miniszterelnöke volt – ma jobban ráismerne a magyar jobboldalra, mint kortársa, Kéthly Anna, a hazai szociáldemokrácia nagyasszonya a baloldalra. (...)

Nem mintha például Amerikában ne lenne korrupció. Csak intézményesítették, a tökélyre fejlesztették, integrálták a rendszerükbe: ha befizetsz félmilliót a kampányomba, eljárok a dohány- vagy napelemgyárad érdekében. Lehetsz esetleg nagykövet Budapesten!”

 

Nyitókép: Eric Vidal / Európai Parlament / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2022. december 19. 14:40
Kicsit megremegtek a brüsszeli falak, de a korábbi tapasztalatok alapján elmondható hogy nem lesz semmi lényegi változás. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Ki ítélhetne el bárkit is mikor szinte mindenki érdeke a mielőbbi elcsendesedés. Katar már belengette, hogy nem ad gázt- ami talán négy év múlva érne Európába-, ha nem hagyják békén azt az ártatlan virágszálat.
states
2022. december 19. 12:14
Most azt tolják a komcsik itthon is, Brüsszelben is, hogy hát ez csak elszigetelt eset, azt akarják elhitetni, hogy nem rohad vonderlájentől a portásig az egész uniónak hazudott komcsi csürhe.
makapaka2
2022. december 19. 10:26
Micsoda erkölcstelen társaság! Hatalmas fizetésük van az alig munkáért- De nekik ez nem elég, lopnak, és mást vádolnak lopással.
Namond
2022. december 19. 10:09
Nálunk sincs ez másként, fizetsz és lehetsz képviselő jelölt, Hozol párttámogatást lehetsz államtitkár, méltatod orbánkormány politikáját lehetsz konzul vagy nagykövet. Disznóölést, kétnapos fogadást tartasz és lehetsz miniszter, művészeti intézmény főigazgatója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!