Mit képzel magáról a Nyugat, de tényleg?

2022. december 08. 06:02

Ez gyarmatosító tempó, és egyébként a meleg embereknek is árt.

2022. december 08. 06:02
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Mi az emberi jog – meddig terjed, ki mondja ezt meg? Mit képzel magáról a Nyugat, de tényleg?

Miért nem emberi jog mondjuk az anyanyelven tanulás egy nemzeti kisebbségnek, miért nem kötelező az Európai Unióban a nemzeti kisebbségek legalább létezésének elismerése minden ország számára?

Miért ez a különbség még az EU-n belül is mondjuk a szexuális és nemzeti kisebbségek jogkiterjesztése között?

Tőlem lehetne többet elvárni a tagországoktól egységesen a szexuális kisebbségek esetében is, de ha már jogkiterjesztés, vonatkozzon az elfelejtett, sőt megkockáztatom a progresszió által direkt ignorált nemzeti kisebbségekre is.

De a világnak ne mondjuk már meg, mit gondoljon – mert ez gyarmatosító tempó, és egyébként a meleg embereknek is árt. Így nem megy, az biztos.”

Mit akart a woke a katari vb-n?

„A német csapat a nyitómeccsük előtt egy performance-szal tiltakozott a FIFA döntése ellen, miközben a következőket tweetelték közösségi oldalukon: "Ez nem a politikai nyilatkozattételről szól - az emberi jogok nem lehetnek alku tárgyai. Természetesnek kellene lenniük mindenhol, de még mindig nincs így. Ezért is olyan fontos ez az üzenet a számunkra."

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 08. 18:56
Atus,te mitől vagy ekkora cseléd,de tényleg?
Viribus Unitis
2022. december 08. 13:33
Teljesen jogos Demkó felháborodása, ámde én annyit mondok, várjuk ki a végét. Erőteljes repedések vannak az LMBTQ mozgalmak falazatán, a liberalizmus mindig úgy pusztít, hogy maga után a rést nem tömi be, hiszen igazi értéket nem hagy. Az, hogy mindent szabad, az nem érték. A kígyó saját farkába harapott, a forradalom gyermekei lassan felfalják saját magukat. Emlékeztetek mindenkit a hirtelen jött francia forradalomra, aminek végén már egymást küldték guillotin alá, mert a végére már nem tudták eldönteni, ki a liberálisabb. Voltak a liberálisok, meg a mindenkinél is még liberálisabbak. A jónép meg legyintett és közben visszatalált Napóleonhoz, a császársághoz. Hol vannak a woodstocki forradalmárok, a szexuális szabadságukkal, a kommunáikkal, háborúba szeretkezték magukat, tüntikéztek, aztán eltűntek a föld színéről. Ilyen emberek - és itt gondolok bármely szélsőségre - normális választások útján szinte soha nem kerülnek az igazi hatalom közelébe. Legalábbis eddig, sajnos most sikerrel mentik át magukat az EU parlamentjeibe és bizottságaiba, de saját országaikba lényegi hatalomnak a közelébe sem kerülhetnek. A homoszexuális emberek - bár ez sok társadalomban még egyáltalán nem elfogadott, csak, mint a miénkben is, viszonylag normális keretek között megtűrt - általában alkotnak. Sok esetben művészek, gondolkodók, magasan kvalifikáltak, és talán a mi társadalmunk számára a legfontosabb, nem magamutogatók. Az építő gondolkodású ember, akár meleg, akár hetero, ezt nem tárja a nagyvilág elé, nem azért mert szégyenli, hanem azért, mert ez magánügy. Nekem több ilyen ismerősöm van, sokan magas beosztásban, eszükbe sem jut parádézni az Andrássyn, van köztük kifejezetten vallásos. No, de ez a magamutogató, egymást pórázon tartó, útszéli kurvának öltözött férfiembertömeg nem hiányzik senkinek, a homoszexuálisok megítélésének ügyét pedig konzekvensen hátráltatja.
Hangillat
2022. december 08. 12:16
Neo-bolsi tempó, a heterók deviánsak, biszexuális átnevelésük kell, hogy az egyneműek világának utánpótlását biztosítsák: 'újember'. Kisebbség? "Szüljétek tele a Kárpát-medencét!"
Gordon.
2022. december 08. 11:56
Félreértés, nekem nincs bajom sem nemzettel, sem összetartozással. Azzal sem, hogy a méltatlan és természetellenes valamikori feldarabolás (Trianon) helyesbítésére van szándék. Viszont hiányolom a valódi realitásokhoz való igazodást és az eredmény reménye nélküli indulatszítást, leginkább belső pártpolitikai okokból. Ez ugyanis nem vezet sehová, a belpolitikai poénnyerésen kívül annak a pártnak a számára, aki ezt erőlteti. Negativ következményei viszont vannak, az állandó sértődöttség és megosztottság állapotán túl, külpolitikai és gazdasági téren is. Trianon revíziójára nem kerül sor, így biztosan nem! Egyszer előállt ennek a lehetősége (Bécsi Döntések 1-2, amire a SZU is rábólintott), de a német támadáshoz való magyar csatlakozás 1941-ben ezt a lehetőséget lenullázta. A mával és a jelen lehetőségekkel kellene foglalkozni, a racionalitás jegyében. A többit korábban leírtam...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!