Ugyanannak a szervezetnek tagja a korrupciógyanúba keveredett EP-alelnök, mint Dobrev Klára, Bajnai Gordon és Korányi Dávid

2022. december 14. 14:23

Brüsszel erkölcsi magaslata ismét omladozni kezdett.

2022. december 14. 14:23
null
Kontra
Facebook

„A korrupció passzív megfelelőjének minden ismert jelét magán hordozó tranzakcióval a nemzetközi média – többek között a görög, a holland, illetve a lengyel sajtó  – is foglalkozott, ám a Brüsszel által politikailag megzabolázandó országok (Magyarország, Lengyelország) ügyeinek mesterséges napirendre tűzése után valahogy mégis más lett az establishment legnagyobb dilemmája.

Jelesül, hogy mondvacsinált aggodalmak miatt miként tudnának pénzügyi csatornákon keresztül kísérletet tenni a politikai zsarolásra egy-egy tagország kapcsán. Csakhogy – ahogyan azt az elmúlt évtizedben már megszokhattuk – Brüsszel erkölcsi magaslata ismét omladozni kezdett, miután az imént említett példák után most éppen az EP-alelnöke, családja és közvetlen munkatársai is vizsgálati fogságban töltik idejüket vesztegetés gyanújával.

Amennyiben a bürokraták a jövőben sem lesznek hajlandók leszívni a jelenlegi establishment korrupciós mocsarát, nem az lesz a legnagyobb kérdés, hogy vajon a kelet-közép-európai térség tagországaihoz hogyan viszonyul majd Brüsszel, hanem hogy ez a régió szeretne-e hosszú távon lealacsonyodni egy ennyire átláthatatlan és korrupt módon működő intézményhez.”

***

Az Európai Parlament visszavonta Eva Kaili alelnöki megbízatását

Az Európai Parlament keddi strasbourgi plenáris ülésén a korrupció vádjával jelenleg vizsgálati fogságban lévő Eva Kaili alelnöki megbízatásának megszüntetése mellett döntött. A szociáldemokrata görög képviselő párttagságát, az uniós parlament Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége nevű frakciója hétfőn felfüggesztette, alelnöki megbízatásának megszüntetéséről szóló döntést pedig 625 szavazattal, egy ellenszavazat és két tartózkodás mellett fogadta el az EP.

Nyitókép: MENELAOS MYRILLAS / SOOC / SOOC VIA AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2022. december 15. 16:02
TOLVAJOK!
18.0 fok
2022. december 14. 16:40
völner, mengyi és simonka, no meg mától ódor is a fideszes börtönválogatott friss tagjaként (és amiről persze a mandiner kussol) ugyanannak a szervezetnek a tagja, aminek orbán is. mit akart vajon mondani az agyalágyult kontrás balfasz?
Falióra tábornok
2022. december 14. 15:02
ezt a görög spinét a vádak felmerülésekor instant kibaszta az EP-pártja is, és az otthoni görög pártja is, alelnöki posztjától megfosztották. apropó, jobbágyok! völner pali hogy van mostanában? jól érzi magát a fidesz frakcióban? :)
szandimandi
2022. december 14. 15:01
"Ugyanannak a szervezetnek tagja a korrupciógyanúba keveredett EP-alelnök, mint Dobrev Klára, Bajnai Gordon és Korányi Dávid" Pontosabban: Ugyanannak a bűnszervezetnek tagja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!