Kiderült, hogy a putyinizmusban nem szabad se jókedvűnek, se önállónak lenni

2022. december 11. 09:06

Ideje könnycseppet hullatni a tisztességes oroszokért.

2022. december 11. 09:06
null
Horváth Gábor
Horváth Gábor
Népszava

„Ideje könnycseppet hullatni a tisztességes oroszokért. Lettországban bevonták a működési engedélyét és ezzel az egész Baltikumban tiltólistára került a Dozsgy (Eső) tévé, amelynek összes bűne az, hogy mindig rosszkor van rossz helyen. A 2010-es alapításkor vidám, »normális« magántévének indult, amit egy gazdag bankár finanszírozott újságíró felesége kedvéért, aztán gyorsan kiderült, hogy a putyinizmusban nem szabad se jókedvűnek, se önállónak lenni. Az ebből fakadó konfliktusokra ráment a házasság, de addigra a stáb igazi családdá forrt össze, ráérzett a független újságírás szépségeire. Ennek ékes példája volt, amikor az egyik munkatárs a háborúellenes tüntetésről szóló tudósítását már a rabszállító autóból fejezte be. A háború első napjaiban aztán kerek-perec betiltották, úgyhogy a tévé Rigába menekült, csak hogy kiderüljön, ott hol húzódnak a szólásszabadság határai.

Előbb olyan térképet közöltek, amelyen a Krím – mint 2014 óta de facto így is van – Oroszország részeként volt feltüntetve. Aztán valaki »a mi hadseregünknek« nevezte az orosz agresszorokat. Végül egy műsorvezető azt a reményét fejezte ki, hogy a frissen behívottak rossz ellátásáról szóló tudósításaikkal talán segíteni tudtak a ruházat és élelem szűkében lévő újoncokon. Ettől Lettország besokallt és úgy ítélte, hogy a tévé támogatja az orosz birodalmi törekvést – pedig nem. A szerkesztőség a kezdettől elítélte a háborút és a rezsimet is. A Dozsgy most már csak a YouTube-on nézhető, igaz, ott Oroszországban is.”

Nyitókép: MTI/AP/Kreml/Pool/Szergej Bobilev

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. december 11. 18:23
Tisztességes oroszok, te mocskos utolsó szarházi, emberiségellenes bűnöző. Mi vagyunk a tisztességes magyarok, te meg a 'tisztességes oroszaid', a moslék. Legalja.
Anonymtalan
2022. december 11. 10:56
"Kiderült, hogy a putyinizmusban nem szabad se jókedvűnek, se önállónak lenni" Akkor nektek ez ideális, hiszen nektek se jókedvetek se önállóságotok nincs.
mokány
2022. december 11. 10:44
Igyot sznyeg . Igyot recs .
recipeferum
2022. december 11. 10:34
Szóval a hír az,hogy Lettország betiltott egy emigráns orosz tv.t, ergo a címadó következtetés,hogy Putyin gonosz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!