Elrabolták az országot

2022. december 22. 10:06

Drága a savanyú káposzta mostanában.

2022. december 22. 10:06
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Másodszor vásárolok a karácsonyi hosszú napokra. Tegnap Pesten az egyik felét, ma a még hiányzót Szántódon. Sokan leszünk, úgy tízen. De így is mellbevágó a számla.

Még nekem is.

Elrabolták az országot. 43%-os élelmiszerinflációt hoztak a fejünkre. Cserbenhagytak bennünket. Megöl bennünket a valóság. A semmi. Az élhetetlen élet. Kuszahaza. Lent szorít, fent csillagos ég.Homályos a reggeli köd. Tönkretettek bennünket. Árcédulákon éljük a napot, az évet, a semmit. Te tetted.Aztán majd jönni fog, mert jönni kell. Egy jobb kor. Egy jobb élet. Volt már hasonló jajj, Vörösmarty jobban írta.Drága a savanyú káposzta mostanában.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2022. december 23. 14:32
Ferkó! A kurva anyádat, meg a plovdivi lamantinét is! Ezt tedd helyre, Fugger féle szarosgyuri bérenc!
zoles
2022. december 23. 14:29
Nem kellett volna annyi piát venned Feri és kevesebbet fizettél volna. De azért, nehogy már megsajnáljuk, egy teljes iparágat loptál el az anyósod segítségével.
bagira
2022. december 23. 12:17
Ferkó a milliárdos sipít , még a saját szarát is megenné .
bagira
2022. december 23. 11:54
Savanyú káposztát egyszerű készíteni ,zöldségesnél a legkeményebb szép káposzta fejeket választasz , legyen tömör , ünnepek előtt pár héttel káposztát lereszeled befűszerezed köménymag babérlevél szárított csöves fűszerpaprika só nagyobb edényben rétegezed , túl ne sózd mert nem forr ki .Addig nyomkodod még levet nem enged lesulykolod ellepje ( nálam 50l kis hordó van csavaróval deszkákkal ellátva , , de tégla megmosva nylon zacskóba csomagolva is jó)hordót előtte 1 héttel beáztatom megdagadjon . Konyhában meleg helyen kiforr . legalább hetente egyszer az edényt belül körültörülöd habját leszeded . Isteni finom a káposztalé . Próbáljátok ki , házi készítésű a legjobb . Hasábot egész fej káposzta torzsáját kivágod köménymagot sót bele , reszelt káposzta közé rakod . Nem kell a drága savanyú káposztát venned .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!