Putyin megpróbálta a viszály istennőjének almáját begurítani Ukrajna és szomszédai közé

2022. november 07. 17:20

A magyar kormány fülsiketítő hallgatásba burkolózott, majd csak egy vérszegény nyilatkozatott tett.

2022. november 07. 17:20
null
Szent-Iványi István
Facebook

„Putyin és az Erisz almája

Putyin elnök egy minapi beszédében megpróbálta a viszály istennőjének aranyalmáját begurítani Ukrajna és szomszédai közé. Beszédében azt állította, hogy Lengyelországnak, Romániának és Magyarországnak is jogos területi követelése van Ukrajnával szemben. A lengyel és a román kormány rögtön reagált és határozottan visszautasította ezt a viszályt kiváltani szándékozó provokatív kijelentést. A magyar kormány mindezideig fülsiketítő hallgatásba burkolózott, majd az index.hu kérdésre a Külgazdasági és Külügyminisztérium a következő vérszegény, az ügy érdemét nem érintő nyilatkozatot tette: »Nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség!« De még ez a nagyon bátortalan, semmitmondó nyilatkozat sem került fel a minisztérium honlapjára, ezért aligha tekinthető hivatalos elutasításnak.

Csodálkozunk még, ha időről-időre felröppennek azok a találgatások, hogy kormányunknak tisztességtelen szándékai vannak Ukrajnával szemben?”

Kapcsolódó

Reagált a magyar külügyminisztérium Putyin felvetésére

Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrégiben arról beszélt , hogy Lengyelországnak, Romániának és Magyarországnak is lehetne területi követelése Ukrajna felé, mivel ezektől az országoktól erőszakkal elcsatoltak olyan területeket, amelyek ma Ukrajnához tartoznak. A román kormány kijelentette, hogy határozottan támogatják Ukrajna függetlenségét és a területi integritását elismerik, a lengyelek pedig elszögezték, hogy olyan álhírekről beszélt Putyin, amik távol állnak az igazságtól.

Nyitókép: Szent-Iványi István Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. november 08. 17:48
Anyád is paraszt volt., te is az maradtál.
Agnieszka
2022. november 08. 16:40
Ez az ember egy igazi, elkötelezett USA barát, az unitáriusok szégyene. A vszg. nem létező kevés befolyását sem arra használta és használja, h. a hazájának, a mindenkori kormánynak a helyzetét könnyebbé tegye. Bartus2. Tök mindegy, h. ki mit mond ez esetben. Heteket nehéz előre látni. Maga a vád olyan komolytalan, h. ennél több szót, mint a magyar hivatalos válasz, nem érdemel. Nemigen van már abban a két járásban magyar és csak reménykedni lehet, személyesen remélem is, h. belátható időn belül, tőlünk teljesen függetlenül, de a jelenleginél jobb alakul ki és az csak a háború vége lehet. Egészen egyszerűen Magyarország nincs és nem lesz döntési helyzetben a háború lezárását illetően. Ennek a problémának most ilyen módon való felvetése hazaárulás, kifejezett gyűlölet keltés Magyarország ellen.
kronosz85
2022. november 08. 14:15
Miért kell az összes balom baromnak állandóan röfögnie..?
orygabor
2022. november 08. 09:54
Ó, te külpolitikai szaktekintély, kinek keze alatt Magyarország világhatalommá nőtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!