Vásárhelyi Mária: A Bizottság és a Tanács nem akarja látni, hogy egyfolytában a bolondját járatják velük

2022. november 23. 18:21

„A cinizmus csúcsa, Finnország és Svédország NATO csatlakozásának támogatását arra hivatkozva jegelik, hogy még nem volt erről társadalmi vita” – fogalmazott.

2022. november 23. 18:21
null

Vásárhelyi Mária a Facebookon reflektált azokra a vállalásokra, amelyeket a kormány az Európai Bizottság irányába tett. 

„Még el sem fogadta az EU Magyarország 17 pontban összefoglalt vicces ajánlatát a korrupció visszaszorításáról és a jogállamiság restaurálásáról, de a magyar kormány már egymás után szegi meg a saját maga által elfogadott törvényeket. Legelőször is nap nap után kiderül, hogy egyetlen szó sem igaz abból, hogy ezentúl a törvények elfogadását szakmai és társadalmi vita fogja megelőzni.

– fogalmazott a baloldali szociológus.

Hozzátette: „Még azokat is, amelyek a társadalom legszélesebb rétegeinek szociális biztonságát, a munkavállalók alapvető jogait, az egészségügyi ellátást érintik. Nuku szakmai egyeztetés, társadalmi vita. A szakmai szervezetek is csak akkor szereznek tudomást egy-egy őket érintő új törvényről, amikor azt már el is fogadták”.

A NATO bővítéssel kapcsolatban sem kenterfalazott: „Viszont, és ez a pofátlan cinizmus csúcsa, Finnország és Svédország NATO csatlakozásának támogatását arra hivatkozva jegelik, hogy

Tehát ahhoz semmi közünk, hogy milyen ellátások járnak nekünk ha öregek, betegek, szegények vagyunk, de arról vitatkozhatunk, hogy a NATO bővülhet-e két katonailag erős, demokratikus országgal”.

Vásárhelyi attól tart, hogy az „EU Bizottság és Tanács éppen hogy nem akarja látni, hogy egyfolytában a bolondját járatják velük”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. november 24. 06:40
Akkor nem a baloldalhoz kellene szaladni információért a Magyarországon vizsgálódó bizottságoknak.........
Hill
2022. november 24. 00:20
Ezt hívják 3/2-nek zsírszalonna
Box Hill
2022. november 23. 21:52
Mi a problémád? A hülyék megszokták, hogy hülyék.
öszödibeszéd
2022. november 23. 21:11
Mari, csaltatok a választásokon, sok pénzt fogadtatok el, törvényt sértettetek, egyszerűen ti nem vagytok demokraták. Mi legyen a büntetésetek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!