Pankotai Lili iskolát vált

2022. november 16. 07:15

Pedig az intézmény soha nem pótolja azt, amit otthonról nem kap a gyerek meg.

2022. november 16. 07:15
null
Szent István Intézet
Facebook

„Nincs egyszerű helyzete az egyházi iskoláknak. Főleg akkor nincs, ha van egy országvilág előtt »fa….ós« diákja. A név ugye, kötelezne, így marad az egyre randább billog, amit a nem hívő ember rájuk süthet: »na, ez a kereszténység, humbug és képmutatás«.

Pankotai Lili iskolát vált. Egyelőre semmit nem tudni, hova megy, jövő hétfőig nem nyilatkozik. Nem tudni, milyen iskola várja őt tárt karokkal, mindenesetre inkriminált szónoklatával a bizonyítványt nemcsak magáról, családjáról, de valamelyest alma materjéről is már kiállította.

Kisgyereket nevelve egyre gyakrabban jön fel környezetemben az iskolakérdés, és szégyellnivalóan sokszor merül fel a gondolat, hogy egyházi iskolába azért ne… Csak a személyes kis köreinkben tapasztalt dolgokkal is tele a padlás: megesett lányok, fiúból lett lányok, drog- és alkoholproblémák, minősíthetetlen tanári viselkedés és még sorolhatnánk. Persze, előfordul ez – szinte – mindenhol, de hogy egyházi iskolákban… az azért durva, nem?

Hol siklott félre az egész? Ma már alig tanítanak szerzetesek az egyházi fenntartású intézményekben, de tény, hogy a legelső iskolák létrejötte mind a tanítórendekhez és a plébániai szkólákhoz köthető; innen származtatva lehet erkölcsi- és vagy követelésbéli nívóról beszélni.

Akármi is ennek az oka, az biztos, hogy a nem keresztény emberek tömegesen íratják a gyerekeiket egyházi iskolákba, akkor is, amikor van választási lehetőségük. »Majd megnevelődik ott«, mondják sokan. Pedig az intézmény soha nem pótolja azt, amit otthonról nem kap a gyerek meg.”

Nyitókép: Facebook 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. november 16. 18:47
Adott egy dékás, degenerált haza és nemzetáruló moslék szülő. Adott egy gyermek, ami a fenti termékből természetesen fakad. Kérdés, mi a LYó büdös faszt keresett egy ilyen egyházi Oskolában? Semmit, csak oda lett íratva. Mert az egy jó iskola. De nem ez a valódi válasz. A valódi válasz az, hogy ez azért történt, mert az egyház gyenge, a moslék meg mindent elborít és mindenhol ott van, mert többek között az egyház gyenge. Egy kurva nagytakarítás kell.
csulak
2022. november 16. 16:52
ez az utcara valo nem az iskolaba
kata56
2022. november 16. 14:19
Szürke, csunyácska , szerény értelmiségi képességű kicsit átlag alatti külsejű , viszont a jelek szerint exhibicionizmusra hajló leányka. Elég nagy baromságot csinált. Idővel majd rájön. Vagy kevésb szerencsés esetben nem. Megy a sülyesztőbe..a többi hasonló után..
beobachter1
2022. november 16. 13:03
A faszomba bele! Remélem, hogy valamelyik libernyák idióta képzőt pankotaizza be a kis takony Lilike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!