Most az érdekük úgy kívánja, hogy a németek elismernék: ukránjában népirtás történt

2022. november 26. 10:54

A német parlament a holodomor népirtásként való elismerésére készül.

2022. november 26. 10:54
null
Szalma György
Kontra

„Az ukrán háború nyomán fellángolt oroszgyűlölet olyan szintre jutott, hogy még a Szovjetunió működése alatt megkínzott vagy kegyetlenül kivégzett tízmilliókról is beszélni lehet.

A német parlament a holodomor népirtásként való elismerésére készül. Végre! Hosszú utat tettünk meg idáig, de végre a kommunizmus bűnei is terítékre kerültek. Igaz, ehhez az kellett, hogy az orosz–ukrán háború ledöntsön néhány tabut, úgy tűnik azonban, hogy a nyugati vezetők még becsületes döntésekre is hajlandóak, ha aljas szándékaik úgy kívánják.

Az Ukrajnában zajló háború nyomán fellángolt oroszgyűlölet mára olyan szintre jutott, hogy még a Szovjetunió működése alatt megkínzott vagy kegyetlenül kivégzett tízmilliókról is beszélni lehet. Mármint egy részükről, most éppen az ukránok kaptak zöld utat.

Most az érdek úgy kívánja, hogy a holodomor néven ismert mesterséges kiéheztetést népirtásként ismerik el.

Néhány éve még nem illett bolygatni az ügyet. Régen volt, nem is biztos, hogy annyian és úgy haltak meg, és egyébként sincs bizonyíték arra, hogy Sztálinék szándékosan ítéltek éhhalálra 7 millió ukránt.”

Nyitókép: MTI/ Ukrán elnöki sajtóiroda

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AKissLaci
2022. november 27. 18:28
Gondolom, a németek azért beszélnek erről a Holodomorról, mert addig sem kell a saját és ukrop csicskáik Ukrajnában viselt dolgairól beszélgetni. Meg arról a logikai bakugrásról, hogy ha 7 millió halottja volt a Holodomornak Ukrajnában, akkor az "oroszok" a grúz Sztálin vezetésével 3 millió az Ukrajna nevű területen élő oroszt is ki akartak irtani? Nyilván.
fouche
2022. november 27. 18:17
Tényleg népírtás történt. Babij Jarban, 1941-ben. A náci németország SS katonái és lelkes ukrán követőik ripsz-ropsz, pár nap alatt gyilkoltak le közel 40.000 zsidót.
miksi
2022. november 27. 11:56
Csak úgy eszembe jut, hogy ez a "sztálini jó gyakorlat" a beszolgáltatással, vagyis az ideológialag megbízhatatlan, átnevelhetetlen parasztság lenullázásával kapcsolatban, nálunk is követésre talált, 1948 után. Hogyisne, hiszen Rákosi volt Sztálin (egyik) legjobb tanítványa, aki szívesen fotózkodott búzatáblában, kalászt simogatva. Mert tudta, hogy azokat a szemeket is "le fogják söpörni a padlásról". Ki is jelölte, hogy a "moszkovita garnitúrájából" ki lesz a "beszolgáltatásügyi miniszter", aki ezt nálunk is végrehajtja. Az illetőt úgy hívták, hogy: Nagy Imre... Nálunk kevesen haltak bele ebbe közvetlenül, "csak pár tízezer parasztcsalád élete ment tönkre, siklott félre"...
u.cserkész
2022. november 26. 17:49
És ehhez kellett vagy 90 év??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!