Félidős őrület: az egyetlen igazi győztes a paranoia

2022. november 10. 10:38

A világ legerősebb és legszofisztikáltabb demokráciája képtelen még az alapokkal is tisztában lenni.

2022. november 10. 10:38
null
Freddy Gray
The Spectator

„Választás, srácok! Amerika választ! Illetve mégsem. November nyolcadika van, és pont, mint 2020-ban, a szavazatok beérkeztek, és hát, ööö, senki sem győzött. Mindenki idegesen néz Georgia államára, ahol az eredmények valószínűleg négy hét múlva érkeznek majd. 

A nép szólt, csak most sem tudni teljesen biztosan, mit is mondtak. Évtizedek óta hangoztatják az amerikaiak, hogy Washington nem működik, és hogy a politikai rendszerük nem működik. Nos, igazuk van. Amerika valóban szörnyen megosztott, mint ahogy az eheti eredmények is mutatjuk. De nemcsak a politikáról van szó, hanem a választásról is. 

A világ legerősebb és legszofisztikáltabb demokráciája képtelen még az alapokkal is tisztában lenni. A szavazatokat sem tudják jól megadni. Maricopa megyében, Arizona állam egyik fontos részén a szavazógépek meghibásodtak, ami késedelmeket okozott – és elkerülhetetlenül felháborodást a dühös republikánusok részéről, akik szerint a rendszer ellenük van bundázva. Hiba – vagy összeesküvés? Döntsék el Önök! Minden amerikai választás egyetlen egyértelmű győztese a paranoia.”

Nyitókép: Zach D Roberts / NurPhoto / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. november 10. 22:46
A demokraták épp most számolják fel a demokráciát. Illetve ami még maradt belőle. A látszatát is.
konfucius
2022. november 10. 22:12
Hagyjuk abba ezt a világ legerősebb demokráciáját. Már nagyon régen nem az, sem nem erős demokrácia, sem nem demokrácia.
kiss.istvan770
2022. november 10. 18:42
Az USA McCarthy 1957-es halála óta bizonyíthatóan banánköztársaság. A milliárdos maffia dönti el, hogy kinek kell győznie a választásokon. Ha alaposabban utánajárunk, akkor talán korábbra is datálható, például a FED 1913-as megalakulásához. Azóta az USA "nemzeti bankja" a milliárdos maffia kezén van, a szavazópolgárok nem szólhatnak bele a működésébe, sőt tájékoztatást sem kapnak róla. A maffia tagjai: Rothschild, Rockefeller, Raring, Lazard, Erlanger, Warburg, Schroder, Seligman, a Speyers, Mirabaud, Mallet, Fould, Morgan, stb. bankár családok, napjainkban még Bill Gates és sameszük George Soros
kérdés
2022. november 10. 18:42
A világ legerősebb.....? Nem éppen. A Világ legszemtelenebbje ... ennyi Ámerikáról. Szerintem. Úgy mondják, szemesnek áll a világ. Szemtelennek még inkább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!