Orbán Viktor sálja komolyabb nemzetközi politikai tényező, mint a teljes hazai baloldal

2022. november 23. 16:22

Vannak akikre nem fog emlékezni az utókor. És vannak az államférfiak.

2022. november 23. 16:22
null
Rőfös Géza
Kontra

„Vannak azok a politikusok, akik éveket töltenek törvényjavaslatok kidolgozásával, interpellációkkal, parlamenti performanszokkal, és nemhogy az utókor emlékezetére, de még a jelenkori közélet érdeklődésére is csak mérsékelten tarthatnak igényt.

Ezzel szemben vannak azok az államférfiak, akiknek még az öltözködésük is nagyobb hatást ér el, mint politikai ellenlábasainak teljes stábja.

Bemutatjuk Orbán Viktor futballszurkolói sálját, amely Gyurcsánnyal, Jakabbal és Karácsony Gergellyel ellentétben képes volt tematizálni a közbeszédet – Zágrábtól Bukaresten át Kijevig.

Dzsudzsák Balázs 109. válogatott mérkőzésén – egyúttal búcsúmeccsén – utoljára játszott a válogatott színeiben, egy barátságos, tét nélküli találkozón Görögország ellen. A magyar csapat egykori kapitánya a magyar miniszterelnökkel együtt harcolt a hazai futballélet méltatlan állapotából való feltámasztásának hosszú folyamata során. Nem meglepő tehát, hogy a meccset követően Orbán személyesen gratulált a válogatottságtól búcsúzó klasszisnak. Mint minden valódi szurkolónak, a zakó fölé neki is egy hagyományos, magyar trikolorban pompázó sál került, amelyen a piros-fehér-zöld nemzeti színeken kívül a történelmi Magyarország szimbóluma is helyet kapott.

Az érzelmes, megható jelenetet a kormányfő videós stábja is megörökítette, így nem meglepő, hogy pillanatok alatt végigszáguldott az interneten a nagy-magyarországos sálat viselő miniszterelnök képe.

Orbán semmit nem tesz véletlenül, egy vérbeli, tapasztalt, nemzetközi léptékben is jelentős súlyú politikusnak minden lépése célokat szolgál.

Ahhoz azonban igazán szomorú kisebbrendűségi komplexussal kell rendelkezni, hogy egy focimeccset követő, rajongó és sportoló találkozóját megörökítő videóból területi követelést feltételezzen bármely, a trianoni békediktátum során a mi kárunkra, országunk területéből elszakított területekkel gyarapodott szomszédunk.”

Ruhadarab úgy még nem akasztotta ki a világot, mint Orbán Viktor sálja - mutatjuk a reakciókat!

Érdekes dolog esett meg a kül- és belpolitika porondján: mindenki beindult egy sáltól. Mindenki meglátta a lehetőséget abban, hogy valami szépet s jót írjon a magyar miniszterelnökről. Kis túlzással kijelenthető, hogy ruhadarab így még nem akasztotta ki a világot. (Igen, talán még Justin Trudeau kanadai kormányfő „zoknidiplomáciáján" is túlmutatott az Orbán Viktor sáljára adott reakciócunami.)

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. november 23. 22:08
Ha már párt- és kormányprogramot írni nem tud. Egyszerűbb felvenni egy sálat a "közbeszéd tematizálásához".
pemete jakab
2022. november 23. 21:05
"Vannak akikre nem fog emlékezni az utókor. És vannak az államférfiak." Hitler akkor államférfi volt?
Mike Oak
2022. november 23. 19:25
Orbi megint beadta cumit, rágjátok meg kommenteljétek buzik !
Camael
2022. november 23. 18:41
kedves sálgyártók, légyszi küldjetek Viktornak a következő focimeccsre olyan sálat , amire az egyik szélén "Make Hungary Great Again" a másik szélén "Tegyük újra naggyá Magyarországot” felirat van (jenkik után szabadon)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!