Kompromisszummal fog-e végződni az ukrán háború?

2022. november 14. 14:59

Oroszország múltbeli teljesítménye a háborúk terén igen érdekes mintázatot mutat.

2022. november 14. 14:59
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Neokohn

„Ha az átlag nyugati szakértőnek nyilvánosan tesszük fel ezt a kérdést, akkor egy olyan kategorikus »Nem! Nem! Sohá!«-t kapunk, ami bármelyik régi vágású irredentának a becsületére válna.

Magánbeszélgetésben, négyszemközt, miután elhadarta a szakma idevágó bulláit a Putler-fasizmusról, a szakértőnk kínnal-keservvel beismeri, hogy ez a háború minden valószínűség szerint mégis kompromisszummal fog végződni. De ezt a véleményét csak bizalmasan közli velünk, a lelkünkre kötve, hogy a beszélgetés tartalma kettőnk között maradjon.

Azok, akiknek a karrierje, megélhetése kevésbé függ a polkorrektségük vegytisztaságától, már inkább hajlanak arra, hogy nyilvánosan is felvállalják a kompromisszumos megoldás lehetőséget. Ők azok, akik az intellektuális lőszert szállítják annak az egyre erősödő politikai vonalnak, ami egy »rossz« békével akar véget vetni egy »jó« háború borzalmainak.

De vajon mi az esélye annak, hogy ez az idestova nyolc hónapja zajló háború valóban kompromisszummal záruljon le?

Számos eszközünk van arra, hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, de a mód ahogy ezeket az eszközöket alkalmazzuk igen nagy mértékben függ az elemző személyétől, szimpátiaitól, élettapasztalatától stb. Az egyetlen eszköz, ami független ezektől a szubjektív változóktól az a történelmi tapasztalat. Mivel a rendelkezésünkre álló adatsorokat a szakma robotosai hosszú évekkel az ukrán háború kitörése előtt állítottak össze, egy meglehetősen objektív szerszámot kapunk itt kézhez.”

Nyitóképen: Fegyveres csecsenek. Fotó: Maksim Blinov / SPUTNIK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. november 15. 14:49
"Oroszország múltbeli teljesítménye a háborúk terén igen érdekes mintázatot mutat." xDDDDD - Mondjuk ki nyugodtan - a törpe le akarta rohanni az óriást, avagy - sokat akart a szarka.... vagy a medvebocs orrába karikát fűztek az ukránok xDDDD
tatam
2022. november 14. 21:25
Szerintem ideje lenne az elemzőknek megvizsgálni a lehetséges kimenetelt abból a szempontból, hogy a harmadik világháború zajlik előttünk. Úgyhogy a kérdés az, lehet-e ezt keretek között tartani, vagy minden igyekezet ellenére a legrosszabbra számíthatunk?
simonvitéz
2022. november 14. 20:45
Nem. Az ukrán háború vagy ukrán vereséggel fog végződni, mivel egész egyszerűen kifogynak a hadra foghato emberanyagbol, vagy atomháborúval.
Partikula
2022. november 14. 20:09
A változatlan múlt értelmezése ezer féle, a jelen események értékelése teljes káoszt mutat, akkor hogy lehet a jövőbeni történéseket megjósolni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!