Na, az azért kiderült, hogy Majka tehetségesebb noÁrnál!

2022. november 27. 22:57

A kommunisták 2010 óta sokféleképpen próbálták már dalba foglalni a frusztrációikat.

2022. november 27. 22:57
null
Paranoid Android
Paranoid Android
Ki ette meg?

„A kommunisták 2010 óta sokféleképpen próbálták már dalba foglalni a frusztrációikat. Nem sikerült, nagyrészt a muzikalitás és verselési képesség fájó hiánya miatt. Mozgalmár abból lesz, aki minden másra, a szó legtágabb értelemben minden másra teljesen alkalmatlan. De a mozgalmárkodáshoz is kell tehetség: hiába bábáskodott például Péterfy Bori ezeknél a szörnyűségeknél, a zenei tehetségét megfojtotta a mozgalmár-szakértelem teljes hiánya. Hála Istennek.

Majka az egyetlen valóságshow-szereplő, akit be tudnék azonosítani, mert ő még az első szériában volt és akkoriban még egyébként normálisnak tűnő emberek is szóbahozták fecserészés közben a műfajt. De ez is elmúlt, szintén hála Istennek. Arról is hallottam, hogy Majka zenei karriert épített magának és hatalmas nagy sztár abban az űrben, amit a 3+2 együttes hagyott maga után. Ezt az űrt a rap töltötte ki, amit csökönyösen zenének neveznek azok, akik szeretik idegrendszeri okokból a minimalista repetitivitást. Bár tudnám, ez mit jelenthet. Ezzel a zenével, ha a médialejátszó algoritmusod megkímél tőle, úgy lehet találkozni, hogy megáll melletted a pirosnál egy húsz év körüli felstuccolt BMW és áthallatszik belőle valami magyar nyelvű rapszám, amit rossz esetben a kormánynál ülő fukszos, tetovált csóka még énekel is. Igyekszel nem oda nézni, nem röhögni, letelik a 30–40 másodperc és te ottmaradsz a kétellyel: a kula tényleg jó rím a bulára? Ez az egész annyira szar, hogy még a kereskedelmi rádiók sem nagyon adják. Suhajda Pali »Köművesfütty« című klasszikusa is beleragad a szubkultúrába.

Majka jól nősült, Dundikát vette el feleségül, ezt tudom valahonnan, de azért sem guglizom rá, nem akarok többet tudni. Végre eszembe jutott, miért kezdtem el írni ezt az egészet, Majka ugyanis rendszerkritikus dalt írt, illetve adott elő Molnár Tamás (az ki?) aktív közreműködésével, »Azt beszélik a városban« címmel.”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szilágyi Miklós
2022. november 28. 13:34
Mivel NoÁr egyáltalán nem is tehetséges.
Akitlosz
2022. november 28. 11:52
"Ez az egész annyira szar, hogy még a kereskedelmi rádiók sem nagyon adják." Erről is megjelent itt egy mélyreható elemzés, belinkelt "zenékkel". S az a szerző is kikérte magának, hogy az a zene őt érdekelné. Úgyhogy akkor a főnökeiket érdekelik a szerzőknek, akik a munkát adják nekik, hogy miről kell írniuk.
Akitlosz
2022. november 28. 11:50
"Ezzel a zenével, ha a médialejátszó algoritmusod megkímél tőle, úgy lehet találkozni, hogy megáll melletted a pirosnál egy húsz év körüli felstuccolt BMW és áthallatszik belőle valami magyar nyelvű rapszám, amit rossz esetben a kormánynál ülő fukszos, tetovált csóka még énekel is." Lebukott a szerző. Ebből látszik, hogy csak ír a Mandinerre, de nem olvassa. Akkor már találkozott volna itt az említett műfajjal. Ez a cikk is arról szól. Miért is?
Mátyás01
2022. november 28. 07:45
Nekem a hatalom a népé dal volt eddig a kedvencem. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik