Nagyot kockáztatnak azok, akik végleg leírják Trumpot

2022. november 18. 17:09

A csalódást keltő eredményekkel összefüggésben ugyanakkor az országos politikai térképen, egy-két helyen kifejezetten erős konzervatív felhatalmazás öltött testet.

2022. november 18. 17:09
null
Sümeghi Lóránt
Sümeghi Lóránt
Kontra

„Amikor egy nappal a félidős választásokat megelőzően, az Ohio állambeli Dayton-ban megrendezett republikánus kampányhajrá legvégén Donald Trump volt amerikai konzervatív elnök bejelentette, hogy a másnap megrendezésre kerülő időközi választásokra egy héttel egy sorsdöntő bejelentésre készül, nemcsak a fősodratú amerikai média, hanem a világsajtó is szkeptikusan fogadta az állítást.

Az elsősorban a baloldallal szimpatizáló orgánumok, illetve progresszív politikusok és kommentátorok döntő többsége ugyanis a mentén érvelt, hogy egy, a republikánusok számára nem várt kimenetellel végződő választás után a volt elnöknek sem platformja, sem pedig bátorsága nem lesz a 2024-es elnökválasztásra bejelentkeznie.

Azonban a progresszív oldal mellett érdekes módon egy másik politikai tömb is a támadásba burkolt önvédelem stratégiáját választotta, mégpedig azok a jobboldali közéleti szereplők és politikusok, akik bár önmagukban sikeres politikai aktorok, évek óta képtelenek érdemben felvenni a versenyt a Make America Great Again (MAGA) mozgalom és annak vezetőjének lendületével, így annak több tízmilliós szavazótáborát sem óhajtják megérteni.

Mindezek folyományaként szinte magától értetődőek voltak azok a jobboldali szalagcímek, publicisztikák és médiamegjelenések, amelyek azok után születtek, hogy kiderült, a várva várt „vörös hullám” elmaradt, a rekordalacsony demokrata elnöki megítélés ellenére a jobboldal a képviselőházi többségen kívül már egyáltalán nem számíthat a kongresszus kulcsaként emlegetett szenátusi többségre.

Mi több, a csalódást keltő eredményekkel összefüggésben ugyanakkor az országos politikai térképen, egy-két helyen kifejezetten erős konzervatív felhatalmazás öltött testet,

melyek közül kétségkívül a múltban következetesen billegő államként nyilvántartott Florida esete tűnt ki leginkább azzal, hogy a republikánus Ron DeSantis kormányzó, aki elsősorban a baloldali identitáspolitika, illetve a progresszív woke-izmus ellen lép fel évek óta, magabiztosan újrázni tudott.”

Nyitókép: MTI/AP/Rebecca Blackwell

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2022. november 18. 19:50
Nagyot kockáztatnak azok, akik támogatják Trumpot
Imre Debrecen
2022. november 18. 19:30
Így csaltak, a nagyon demokratikus USÁ-ban, a mostani választáson! https://i0.wp.com/internetfigyelo.com/wp-content/uploads/2022/11/pennsilvania_valasztasok20221117.jpg?w=1197&ssl=1
balbako_
2022. november 18. 17:51
Ahol a hülye Bidé győzhet, ott Trump kimagasló lenne, de a halottak nem rá szavaznak.
LancelotDuLac
2022. november 18. 17:44
Trump a republikánusok MZP_je tuti megsemmisítő vereség
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!