Az uniós intézményeknek nem fontos a nemzeti kisebbségek védelme!

2022. november 09. 20:31

Kitartunk az Unióban élő mintegy 50 millió őshonos nemzeti kisebbséghez tartozó személy jogainak biztosítása mellett!

2022. november 09. 20:31
null
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Az Európai Unió Törvényszéke a mai napon döntött a Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezés által az Európai Bizottság ellen indított fellebbezés ügyében. E tárgyban hozott korábbi ítéleteivel szembemenve, meglepő módon a luxemburgi testület nem adott igazat nekünk, arra hivatkozva, hogy az EU által »a regionális vagy kisebbségi nyelvek fontosságának hangsúlyozása és a kulturális és nyelvi sokszínűség előmozdítása érdekében már megtett intézkedések elegendőek e kezdeményezés célkitűzéseinek eléréséhez«.

Mi ezt azonban nem így gondoljuk, ezért továbbra is kitartunk a kezdeményezés és az Unióban élő mintegy 50 millió őshonos nemzeti kisebbséghez tartozó vagy kisebbségi nyelvet beszélő személy jogainak hatékony biztosítása mellett!”

Megint ejtette az őshonos kisebbségek ügyét az Európai Unió

Elutasította az Európai Unió luxemburgi bírósága a Minority SafePack kezdeményezőinek keresetét - az aktivisták azonban nem adják fel. Vincze Lóránt EP-képviselő szerint párhuzamos valóságban él az Európai Bizottság, ha azt gondolja, hogy az EU-n belül már minden lépést megtettek a nemzeti kisebbségek védelmében.

Nyitókép: Varga Judit Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szrb67
2022. november 10. 19:41
Kedves Judit asszony ez csak azért van így, mert ez magyar kezdeményezés(is) és érintett benne a határainkon kívül élő magyarság is. Ha az őshonos kissebségek LMBTQ egyének lennének már egészen más döntés született volna.
Pierre
2022. november 10. 07:36
mi lenne, ha csak a magyar polgarok jogait nem szamolnatok fel, Stasi liba?
LancelotDuLac
2022. november 10. 04:17
"Az uniós intézményeknek nem fontos a nemzeti kisebbségek védelme!" - Nekünk, pedig te nem vagy fontos ribanc!
Eudocimus Ruber
2022. november 10. 01:27
EU-s pénzből vikendházat, mindenkinek. A Balaton mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!