Elvek és érdekek

2022. november 01. 19:52

Emlékeznek a „véres olajra”, amihez ukrán gyerekek vére tapad?

2022. november 01. 19:52
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Elvek és érdekek

Emlékeznek a »véres olajra«, amihez ukrán gyerekek vére tapad? Emlékeznek a vádakra, hogy aki Oroszországot orosz olaj vásárlásával bevételhez juttatja, az az Ukrajna elleni háborút finanszírozza?

Ehhez képest a háború kitörése óta a fél világ növelte az Oroszországból származó importját. Hogy egyik kedvencünket, a példásan demokratikus és liberális Hollandiát nézzük: a New York Times összesítése szerint a háború kitörése óta Hollandia havi átlagban 34 százalékkal növelte az Oroszországgal folytatott kereskedelmét úgy, hogy a holland export jelentősen visszaesett. Az import, tehát a holland pénz Oroszországba áramlása ugyanis 74 százalékkal emelkedett.

Az elvek, az egy dolog.

Az érdek, az egy másik.”

Nyitókép: YouTube

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovtib
2022. november 02. 12:57
Értem én? De akkor ennek a megoldása a szankciók eltörlése? Miért is? A szankciókat nem szegik meg, csak arra nem vonatkoznak,. ezzel egyensúlyozik az Eu. Amennyire bír. Az érdek erős motiváció. OV-val az a baj, hogy már csak az érdek marad. És semmi elvszerűség. Egyszer nagyon megszavazzuk, elmondjuk, hogy ez jó nekün, azután kritizáljuk és keressük, hogy mi a baj vele. Ne szavazzuk meg. De kell az uniós pénz. Mi ez ha nem az elvek teljes feladása és marad a vegytiszta érdek. Hatalmi érdek. Semmi más.
salátás
2022. november 02. 10:04
Ezt tegnap kommenteltem,nemtán olvas a bácsi?Megemlíthetett volna :)
Menhetten
2022. november 02. 06:06
Van egy ország, amelyik már régóta csak a saját határain kívül létezik. Egy ország amelyiknek a honvédelmi minisztere főállásban kaszinótulajdonos, és aki azt találta mondani a minap, hogy: "Már a hadiállapot kihirdetése előtt büntethetők lesznek, akik elkerülnék a behívást". Most én akkor arra lennék kiváncsi, hogy vajon kapnak-e behívó parancsot azok a határon túli magyarok is, akiknek szavazati joguk ugyan van, de nem adóznak Magyarországon? Akiknek stadionokat, templomokat, iskolákat, kórházakat építenek abból a pénzből, amit a magyar adófizetőktől vasal be a magyar állam. Nem furcsa ez egy kicsit, hogy vannak olyan magyarok, akiknek csak jogaik vannak, de kötelességeik nincsenek? csak kérdem...
HHH
2022. november 02. 05:28
Itt a legnagyobb gond az az, hogy Orbán nyíltan beszél és bevállalja, hogy mi üzletünk az oroszokkal. A többiek meg sunyiban nyomják kifelé meg szankcióznak. Nekünk is így kéne játszani.....!? (Az európai értékek szerint)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!