A nemzeti büszkeség egyik legfontosabb pillére a saját katonai múltja

2022. november 01. 20:14

Kötelességünk tisztelettel adózni azok emléke előtt, akik vérüket adták, életüket áldozták Magyarországért.

2022. november 01. 20:14
null
Lázár János
Lázár János
Facebook

„A nemzeti büszkeség egyik legfontosabb pillére a saját katonai múltja. Történelmünk folytonos háborúk sora, melynek következtében milliónyi magyar katona áldozta életét a csatatereken népünk megmaradásáért. Kötelességünk tisztelettel adózni azok emléke előtt, akik vérüket adták, életüket áldozták Magyarországért.

Tisztelettel kérek mindenkit Halottak napjához közeledve, hogy amikor felkeresik szeretteik végső nyughelyét, egyúttal látogassák meg a legközelebbi hősi emlékművet vagy katonatemetőt, hadisírt és egy szál virág, mécses elhelyezésével emlékezzenek katonaelődeinkre.”

Kapcsolódó:

A katonahősökre emlékezett a Magyar Honvédség parancsnoka (videó)
Ruszin-Szendi Romolusz a Hősök terén helyezte el az emlékezés gyertyáját a Hősök emlékkövénél.
Bővebben...

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. november 01. 11:59
Így lenne jó!! Lázár! Szalay Bobri Kristóf honvédelmi miniszter miért rongálja, alázza, gyalázza a honvédség első szabadságharcos hőseit. Például Petőfi Sándor honvéd őrnagy nevét gyalázta. Lakaparta nevét! Helyette az osztrák qrva nevét felragssztotta!! Mária Terézia osztrák birodalom császárnő valagrendjét nyalogatja ezerrel. Haynaunak is avat majd egy laktanyát!!??? Lázár! Mit keresne Afrikában magyar zászlóalj!!!???? Ott hulljanak legjobbjaink?? Szahel-övezetben!! Az ész megáll! Ithon majd Fico védi a határt?? STOP! Ne küldjetek a halálba őket!
Trombitás Keresztély
2022. november 01. 23:29
Na, ha a magyar nemzeti büszkeség egyik legfontosabb pillére a saját katonai múltja, akkor nem sok mindennel büszkélkedhet az utóbbi 500 évben, hacsak az értelmetlenül halálba küldöttekre nem büszkék.
balbako_
2022. november 01. 22:29
Családunkban halottak napján elhunyt szeretteinknek otthon is gyertyát gyújtunk és imát mondunk értük. És külön gyertyát - és imát - kapnak azok a katonahősök, akik Magyarországért haltak hősi halált.
qasimodo
2022. november 01. 21:09
"Kötelességünk tisztelettel adózni azok emléke előtt, akik vérüket adták, életüket áldozták Magyarországért." Azokról a szerencsétlenekről van szó, akiket ostoba politikusaink többségében rosszkor, és rossz oldalon áldoztak fel. Alig volt nyertes háborúnk, főleg a fenti okok miatt. Nem a katonai(emberi) adottságainkkal van baj, sok nemzet sok katonájával szolgáltam, semmivel nem vagyunk alkalmatlanabbak bátor célokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!