A katonahősökre emlékezett a Magyar Honvédség parancsnoka (videó)

2022. november 01. 18:35

Ruszin-Szendi Romolusz a Hősök terén helyezte el az emlékezés gyertyáját a Hősök emlékkövénél.

2022. november 01. 18:35
null

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka Budapesten, a Hősök Emlékkövénél gyújtott gyertyát november elsején, tisztelegve a háborúban elesett hősök és áldozatok emléke előtt – számolt be a honvedelem.hu.

De ne feledkezzünk meg azokról sem, akik a háború áldozatai; akik valahol a világban történő háború miatt halnak meg most is” – fogalmazott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy.

Az ismeretlen katona alakjának, a háború névtelen hősének emlékművét 1929. május 26-án avatták föl Árpád vezér szobra előtt. Az eredeti emlékművet 1951-ben elbontották. 1956 tavaszán – más felirattal – újabbat helyeztek el a téren a hősök emlékére, ezt 2001-ben, a millennium tiszteletére az akkori kormány felújíttatta, új felirattal: „Hőseink emlékére” – ismertette a portál.

Honvédelmi miniszter: Halottak napján ne csak szeretteinkre, hanem hősi halottainkra is emlékezzünk!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter arról írt közösségi oldalán, hogy lerótta tiszteletét a káptalantóti temetőben első világháborús huszárkapitány nagyapja sírjánál és az ott nyugvó hősi halottak előtt.

– írta a tárcavezető.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatják:

November elseje, mindenszentek ünnepe. A katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestások az elhunytakról emlékeznek meg. E napongyertyákat, mécseseket gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére.

Nyitókép: Magyar Honvédség Facebook-oldala

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. november 02. 13:11
"A katonahősökre emlékezett a Magyar Honvédség parancsnoka (videó)" -vagy 10-15 éve pornót forgattak a téren, mert a liberális téboly világrengető..! -mindent sárba ránt!
Gáspár
2022. november 01. 22:19
Cum deo, pro patria et libertate!
Energia
2022. november 01. 21:31
Köszönjük a hőseinknek, hogy egyáltalán itt lehetünk!
korodi
2022. november 01. 21:13
Emlékezzünk a '45-ben, a gulagokban, majd '56-ban és a a megtorlásokban elesett, kivégzett, elhurcolt honfitársainkra. Az oroszok által. A múltat ne feledjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!