Orbán elismerte, hogy Berlinben nem ért el semmit

2022. október 13. 08:48

Két nagy beszédet mondott a német fővárosban a magyar miniszterelnök és két fontos találkozója volt.

2022. október 13. 08:48
null
Sebes György
Sebes György
Hírklikk

„A német politika egyik legjobb magyar ismerője, Horváth István, egykori nagykövet egyetlen szóban foglalta össze, miért tárgyalnak egyáltalán a szövetségeseitől láthatóan egyre jobban eltávolodó magyar miniszterelnökkel Berlinben. Türelem – mondta. Szerinte a kulcs az, nem negligálhatják a közösségen belüli ország első emberét. Igyekeznek tehát politikai eszközökkel megoldani az egyre sokasodó problémákat. Bíznak abban, hogy sikerül meggyőzni és jobb belátásra téríteni őt. A türelemnek nincs határa – tette hozzá még a nyugalmazott diplomata, aki aktív éveiben sokszor láthatta, hogy hasonló helyzeteket sikerrel oldottak meg Európa egyik vezető nagyhatalmánál.  

Egy keddi – ugyancsak berlini – fórumon Orbán Viktornak volt két félmondata, amely azt jelzi, hogy nem lehettek kellemes percei a tárgyalásokon. Előbb egy meg nem nevezett német politikust idézett, miszerint inkább száz óra sikertelen tárgyalás, mint egy puskalövés. Amivel persze nemcsak a jelentős nézetkülönbségekre utalt, hanem a megbeszélések egyik fő témájára, az ukrajnai háborúra is. Majd beszámolt arról, hogy jól tudott beszélgetni Scholz kancellárral, ám megjegyezte: „az már más kérdés, hogy nem értem el semmit”.

Ezek után nincs mit csodálkozni azon, hogy szüksége volt egy üdítő találkozóra Schäfer futballistával. Hogy aztán Magyarország profitál-e valamit ebből a berlini útból, az erősen kérdéses. Egyelőre a jelek szerint annyinak örülhetünk, hogy a párbeszéd és az együttműködés még folytatódik.”

 

Nyitóképen: Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feltuki és Gogylász
2022. október 13. 16:19
Orbán kedden bukik. Különben is el van szigetelve. Jó lehet ennek a Sebesnek. "Övék a mennyek országa."
Cserisuba
2022. október 13. 14:00
Te szemétláda, a pofádat befogod, zabrált házban, lakásban laksz te is te nyomorék, erről mesélj inkább a facebookon, ismerem az eredeti tulajdonosok leszármazottait, mert ő meghalt már, te rohadék, tűnjetek el innen, menjetek a szeretett nyugatra ott boldoguljatok, minket hagyjatok már végre békén.Ótvar piócák már a maradék ország a miénk.
gyaloggos
2022. október 13. 13:54
Ha, és esetleg tényleg semmi pozitívumot nem hozott ama tárgyalás, AZ miért jó? AZ kinek jó? Hm....?
Menhetten
2022. október 13. 13:38
Kakadu esküdözik, hogy Magyarországon lesz ruszki gáz, mert a Gazprom megígérte. Öt nemzetközi szerződésben, egyezményben ígérte meg Oroszország, hogy tiszteletben tartja Ukrajna jelenlegi határait és területi integritását, oszt látjuk, mennyit ér a ruszki ígéret. A doktorminiszterelnökúr utcai harcol, bár a gravitáción kívül eddig mást nem győzött le. Meggyőződésem, hogy az EU végül ideadja a pénzt, és nem, nem direkt az önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, hanem egy óriási alku részeként, amelynek része lesz az Oroszországtól való elszakadás. Hogy ezt mikorra tudják kivitelezni, az attól is függ, mikor reccsennek meg a ruszkik annyira, hogy Orbánnak nem lesz túl nagy arcvesztés nyíltan is szembefordulni velük...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!