Putyin bukásával a pokol erői szabadulnának el

2022. október 31. 09:58

Egyre valószínűbbnek tartom, hogy Vlagyimir Putyin a hivatalában éri meg a 2024-es elnökválasztást.

2022. október 31. 09:58
null
Hegyi Gyula
Hegyi Gyula
Index

„Nem szoktam jósolni, hiszen a jövő mindig kiszámíthatatlan. De egyre valószínűbbnek tartom, hogy Vlagyimir Putyin a hivatalában éri meg a 2024-es elnökválasztást. És az igazi kérdés az, hogy elindul-e azon is, vagy akár önként, akár külső nyomásra átengedi másnak a jelöltséget. Természetesen mindig közbejöhet valami, de elfogultság nélkül értékelve a tényeket több esélyt adok a 2024-ig tartó hivatalban maradásának, mint az összes többi, a médiában keringő szcenáriónak. Részben éppen az úgynevezett »kremlinológusok« naponta felbukkanó találgatásai, fantáziálgatásai, rémmeséi erősítenek meg abban, hogy Putyin idő előtti távozása a hatalomból nem túl valószínű. 

Ritka az olyan nap, amikor ne bukkannának fel újabb és újabb találgatások a betegségéről. Egészen abszurd, de népszerű teóriák szerint már meg is halt, és egy vagy több hasonmása működik helyette. És a Hold is sajtból van. Magukat komolyabbnak mutató »szakértők« időről időre újabb betegségeket diagnosztizálnak rajta. Köztük számtalan rákfélét.

Árulkodó jeleket vettek észre a kezén, a testtartásán, a fülén, gyanúsnak találták a »nézését meg a járását«, Kis Grófótól szabadon kölcsönözve.

Nem foglalkozom távdiagnosztikával, de azt látom, hogy Putyin mindennap megjelenik a nyilvánosság előtt, rendszeresen találkozik külföldi vezetőkkel, és a sajtóértekezleteken rengeteg újságíró előtt szerepel. Körbeutazza a hatalmas országot, hajóra mászik, iskolai órákat tart és hadgyakorlatokra jár. Ha valami gyanús lehet, akkor az éppen a túlszereplése. De háborús időkben nyilván fontosnak tartja, hogy jelenlétével bizonyítsa a rendszer stabilitását. Érdekes viszont, hogy október 7-én esedékes hetvenedik születésnapját az orosz médiában szinte teljes csend övezte, az esti híradóban egy afrikai vezető gratuláló táviratának a megemlítésével tudták le a dolgot. Talán úgy érzi, hogy életkorának hangsúlyozása eleve felvetné a távozása kérdését, de az is lehet, hogy elődjei bizánci stílusú ünnepeltetését nem akarja megismételtetni. Akárhogy is, egyelőre elég stramm hetvenesnek tűnik.” 

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2022. október 31. 19:47
Hegyi Gyula mindig is az értelmesebb balosok közé tartozott, de azért nem sokszor tudtam vele egyetérteni. Ez a mostani írása viszont telitalálat!
brekker
2022. október 31. 19:30
Medvegyev egy bohóc, senki se veszi komolyan, legfeljebb Musk.
brekker
2022. október 31. 19:26
Nem kell bedőlni, hogy a Valdaj klubban Orbánt megszégyenítő hosszúságú performanszot tolt Putyin kérdezz-felelekben, ő egy helyettes volt, aki annyira bevált, hogy a hátsó vezérkar úgy döntött, hogy mostantól ő lesz az igazi Putyin. A másikat a többszörös halálos beteget érdemei elismerése mellett nyugdíjba helyezik.
Innogreen23
2022. október 31. 19:18
Na attól mentse meg Európát a jóisten, hogy Putyin leköszönjön, s helyette mondjuk a csere gatya Medvegyev kerüljön hivatalba. Akkor gyanítom egy hét alatt kiderülne, hogy van a rossznál rosszabb. Azért mondjuk kíváncsi lennék, hogy a main stream akkor mit hazudna? Mondjuk ha megindulna az amúgy nem létező tizenhatezer höki, x ezer szintén nem létező repülő gép, meg a már régen dezertált egymilliókettőszázötvenezer hivatásos, az elrozsdásodott és elsüllyedt Északi Tengeri flottával a hára mögött. ( amiből egy, azaz egy tengeralattjáró tünteti el ukrajnát nyolc perc alatt a föld színéről. Tényleg van akkora barom valaki, hogy elhiszi, hogy egy gyíkfing ukrajna meg tudja akasztani az Orosz Föderációt? Hihetetlen. Elárulom. A háborúk történelmében az eddigi leghumánusabb konfliktusnak vagyunk a tanúi. Ez van. Lehet rá gombot varni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!