Putyin új parancsnoka, Amerika régi-új ellenfele

2022. október 18. 08:00

Miért tart ennyire a nyugati világ Szergej Szurovikintól? Mert ismeri őket.

2022. október 18. 08:00
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Kontra

„Szergej Szurovikint nemrég nevezték ki az orosz erők ukrajnai parancsnokává, miután Harkovnál az előző vezetés úgy benézte, hogy szinte ellenállás nélkül foglaltak vissza területeket a banderisták. A csúfos kudarc nem szegte Putyin kedvét, és az egyik legjobb és legtapasztaltabb hadvezérét küldte csatázni. Amint Szurovikin megkapta új missziójára a meghívót, a CIA és az Egyesült Államok propagandalapjai azonnal nekiestek. Elsőre furcsállnánk is, hogy miért érdekli egy politikai ambíciók nélküli hadvezér a sajtót, aztán ahogy egyre mélyebbre vájkálunk, a kirakós szépen összeáll.

A CIA nem most kezdte el meggyűlölni Szurovikint, régi a szerelem közöttük. Amikor Szíriában az amerikaiak által tüzelt ellenzék és az ISIS nekilátott szétverni az országot, sokáig úgy tűnt, hogy Assad belerokkan, ha egyedül kell megvívnia a harcot velük. De Oroszország segített neki. Ebben a műveletben vállalt oroszlánrészt Szurovikin is, innen a nyugatiak által ráaggatott gúnynév, az »aleppói mészáros«. Ő felelt ugyanis többek közt azért is, hogy a várost minél hamarabb megtisztítsák a renitensektől.

Azt vetik a szemére, hogy sokszor bombázott civil célpontokat is. Senki ne gondolja, hogy a szíriai terroristák ne bújtak volna pontosan oda,  ahova az Azov és a banderisták (még a TASZ szerint) is rendszeresen berendezkedtek: óvodákba, kórházakba vagy iskolákba. Így ez már mindjárt átértelmezendő…Miért ezt a »rettegett« parancsnokot nevezte ki Putyin?

Mert egyre kevésbé rejtegeti az Egyesült Államok, hogy kvázi ők vívják ezt a háborút, csak a saját gyalogságuk helyett az ukránokét apasztják. Ezzel a haderővel, technológiával és hadviseléssel Szurovikinnek nagy a tapasztalata, értelemszerű tehát a cáratyuska választása. Mióta kinevezték, „háborús bűncselekmények” sora történt Ukrajnában. A fentieket azért teszem idézőjelbe, mert hiába, még a CNN sem tudhatja egy robbantás után 10 perccel, hogy mi is történt a helyszínen. Valamint túl sokszor derül ki, hogy egy-egy „terrorcselekmény” mégsem úgy történt, ahogy leírták.

Pont ma reggel buktak le az ügynök-propagandisták azzal, hogy az a lebombázott vonat, amit lelkesen mutogattak az interneten, az bizony nem orosz rakéta áldozata lett, és 2022-ben Ukrajnában, hanem az amerikaiak lőtték szét még 1999-ben Szerbiában. Pontosan ennyit ér minden információ, amit a háborúról az adott pillanatban megtudhatunk. Egy viszont biztos: Szurovikin jobban ismeri az amerikaiakat, mint elődei, és Ukrajna infrastruktúrája komoly ostrom alatt áll.”

Kép forrása: Wikipédia

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2022. október 18. 19:16
Hoppá! Szurovikin az aleppói mészáros? Ő temeti romok alá a lakosságot? Hogy aztán az orosz katonák kevés veszteséggel foglalják el a várost. Ez a stratégia hasonlít Hirosima és Nagaszaki lebombázásához. A japán élakosság meggyilkolásával megmentettek 200 ezer amerikai katonát a halálból. Józan mészárlás volt ez is. A ruszkik tanulékonyak a gyilkolászásban.
LancelotDuLac
2022. október 18. 18:49
Ábel hülye vagy mint a segg!!!! A 4 megye az nem Kijevben van - akkor miért azt támadja, meg a többi várost? Ti miért emlegetitek örökösen Gyurcsányt? Mert fostok tőle xDDDDDDD
csulak
2022. október 18. 17:34
jo munkat Szergej
Fideath
2022. október 18. 11:10
Akkor mutass már BÁRMILYEN forrást arra hogy egy Ukrajnában állomásozó szovjet hadosztályba ukrán embereket soroztak be. Bármit mutass. Jah, nem tudsz? De akkor mégegyszer megkérdezem: mi a relevanciája annak hogyha tényleg ukránokat soroztak be az Ukrajnában állomásozó szovjet hadosztályokba és azokat küldték Magyarországra? Ez min változtat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!