Az élet nagy paradoxonja

2022. október 21. 11:48

Az életet becsüld, mert nélküle nem lesz módod ennek felismerésére.

2022. október 21. 11:48
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Magyar Nemzet

„Ki és hol számol el a tengernyi halottal? Hiszen a létezés ajándékát a háborúk lezárása még egyetlen esetben sem adta vissza azoknak, akiktől egyszer már erőszakkal elvették.

Egy ledobott bomba életet nem, halált annál inkább adhat. Egy löveg árából elvégzett műtét, transzplantáció, utó- és gyógykezelés viszont kizárólag az életet jelentheti. Azokét is, akik a harc hevében úgy gondolják, a háború egy majdani jobb élet forrása lesz. 

A háborúpárti döntéshozók a békekötés késlekedésének minden egyes napjával csak a halottak számát szaporítják és vétkes cinkossággal halogatják a választ az élet feloldásra váró paradoxonjára, ami úgy hangzik: 

Az életet becsüld, mert nélküle nem lesz módod ennek felismerésére, mindeközben a halált tiszteld és ne akard a vele való idő előtti találkozást.

Ennek jegyében kívánom, hogy köttessék béke és lehessünk büszkék az emberi faj ezt mielőbb belátó és felismerő képességére.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: WOLFGANG SCHWAN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. október 21. 15:42
" Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer, Kinek drágább rongy élete, Mint a haza becsülete. A magyarok istenére Esküszünk, Esküszünk, hogy rabok tovább Nem leszünk! "
LancelotDuLac
2022. október 21. 12:13
Régi és meghaladott panaszuk a magyaroknak, hogy bezzeg nekünk nem szállított fegyvert az Egyesült Államok 1956-ban, de ma már látjuk, milyen bölcs döntés volt az. Hiszen meghosszabbították volna a háborút! Útjába álltak volna a békének! xDDDDDDDDDDDDDD Köszönjük meg nekik! Ruszkik gyertek vissza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!