A hidak elleni merényleteket a Máglyatűz írásakor elég sokat tanulmányoztam

2022. október 11. 06:20

Van néhány nagyon sebezhető fojtópont a térségben, a Krími híd az egyik.

2022. október 11. 06:20
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„A hidak elleni merényleteket  a Máglyatűz írásakor elég sokat tanulmányoztam – van néhány nagyon sebezhető fojtópont a térségben, a krími híd az egyik, a Konstancát kiszolgáló csernavodai híd a másik, a harmadik a zatokai híd – mind a háromról írtam. Technikailag a lényeg az, hogy a hidak nagyon ellenállóra tervezett struktúrák – különösen felülről érkező nyomás (robbanás) ellen. Ezért nagyon nehéz megsemmisíteni őket. A lényeg, hogy lefelé kell fókuszálni a robbanást – ha nincs fókuszálva, sokkal kevesebbet ér egy nagy töltet is.

Az alábbiak idézetek a könyvből, amiben egyébként egy külön fejezet van a kercsi hídról, az építés problémáiról is. (Hogy most ez pofátlan reklám-e? Igazából jó ha 200 darab maradt a 10 000+ példányból, ami nem oszt, nem szoroz nekem, de ha valaki túl akar jutni a szlogenek szintjén annak az egész rettenetnek a megértésében, amiben vagyunk, akkor csak ajánlani tudom, mert gyakorlatilag minden benne van jelen világunkról – beleértve az amerikai neokonzervatívok hihetetlen nagy felelősségét is, Putyin viselt dolgai mellett).”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThuleanPerspective
2022. október 11. 18:05
A híf a Kwai folyón c. regény jut eszembe.... Hát még egy olyan hidat sem volt egyszerű felrobbantani, plána a maiakat, amelyek földrengés ellen is biztosítva vannak...
teljesenertelmetlen
2022. október 11. 14:54
Hónapok óta mondom, hogy a hidak a háború kulcsmotívumai. Rá kell nézni a térképre: Ukrajnát keresztbe vágja a Dnyeper. Elég lenne az összes Dnyeper-hidat lebombázni, és az ország kettészakadt. Nyugatról semmiféle utánpótlás nem tudna érkezni. Légi hídon főleg nem. (már felszállás után leszednék az oroszok) Ráadásul így Oroszország a nyugati határával párhuzamosan kapna egy elég széles pufferzónát.
Kanóc
2022. október 11. 11:30
Robert Castel mond valamit, erre ezek a fejükhöz kapnak és rögtön tollakat ragadnak. (Kohán is.)
foldizs
2022. október 11. 10:17
Ez itt a reklám helye. Mivel az oroszok azt mondták, lehetetlen megtámadni a hidat, elég nevetséges, hogy most az ukránokat vádolják vele... és nem a láncdohányosokat :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!